Ленард "бежи" из Сан Антонија... повреда или нешто озбиљније?

Крило Сан Антонио спарса Кавај Ленард највероватније се неће враћати на паркет до краја НБА сезоне, чиме је знатно угрожена традиција клуба дуга 21 годину узастопног пласирања у плеј-оф фазу такмичења. Велики знак питања на статус Ленарда није сама повреда колико његова жеља за останком у клубу из Тексаса.

Наиме, Ленард још увек осећа последице повреде квадрицепса, односно дела тела где се спајају бутина и колено. 

Медицинско особље Сан Антонија, које не само да важи за најбоље у НБА лиги већ и вероватно у свим спортовима данашњице, одобрило је Ленардов повратак на терен још пре два месеца, али крило Спарса и даље није на паркету и највероватније ће пропустити остатак НБА сезоне. 

Челници тима из Тексаса су у периоду од две недеље неколико пута излазили са различитим саопштењима везаним за Ленарда и његов повратак на терен, али након што је Кавај отпустио свог агента, а на то место поставио свог ујака, јасно је да се не ради само о повреди играча.

У само неколико дана, тренер Спарса Грег Попович и дугогодишњи играч тог тима Ману Ђинобили рекли су да се надају, а потом и да не верују у то да ће Ленард помоћи екипи ове сезоне, као и да цела ситуација никако не иде у корист екипе и њених играча.

Ленардов ујак, које је већ неколико пута био у затегнутом односу са организацијом Сан Антонија, организовао је неколико засебних медицинских прегледа на којима је наводно утврђено да "упркос добрим налазима костију, да је проблем у мишићу играча, али да доктори не знају како да бол и проблем отклоне".

Тренер Попович је заказао тимски састанак на коме ће бити присутни само играчи, јер жели да чује шта Кавај има да каже на целу ситуацију и жели да своју одлуку о његовој будућности у тиму Кавај директно саопшти саиграчима, а не да то ради преко медија или преко његовог новог агента.

Ленард има још једну годину у уговору са Спарсима на којима може бити тешка одлука, да ли да трејдују једног од најбољих двосмерних играча света што пре како би заузврат добили што квалитетнијег играча или пика на драфту, или да сачекају расплет ситуације и коначну Ленардову одлуку, коме могу да понуде максимални новчани уговор након наредне сезоне? 

Ленард је у НБА лиги седам сезона, а најефикаснија му је била прошла у којој је бележио у просеку 25,5 поена, 5,8 скокова, 3,5 асистенција и две украдене лопте по мечу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи