ЦСКА победио Олимпијакос и "зацементирао" прво место

Победом над Олимпијакосом у Москви од 89:81 у мечу 27. кола, кошаркаши ЦСКА обезбедили су прво место пред почетак плеј-офа Евролиге. Химки победио Ефес са 93:85. Басконија убедљива против Бамберга - 103:79. Уникаха савладала Барселону са 95:91.

Још једну сјајну шутерску партију приказао је Француз Нандо де Коло, који је убацио 25 поена (4/6 за два, 4/4 за три) уз пет скокова и четири асистенције за укупан индекс корисности 31.

Клајбурн је додао 14, Родригез 13 а Хигинс 12 поена. Код гостију најрасположенији Јоргос Принтезис са 24 поена.

Српски центар Никола Милутинов играо је 17 минута и убацио десет поена, без промашаја (5/5). 

Грчки тим био је у игри током целог тока меча, прву четвртину решио у своју корист, али ипак није успео да освоји овога пута пуну "Мегаспорт арену".

Овом победом "армејци" су и дефинитивно обезбедили предност домаћег терена током плеј-офа (скор 22-5), док је Олимпијакос сада на трећој позицији са 18-9.

Химки је у Истанбулу савладао Ефес са 93:85 (18:29, 24:20, 19:12, 24:12). Химки је овом победом стигао до 16. тријумфа и обезбедио пласман у Топ 8, Ефес је последњи на табели са са само шест тријумфа.

Најефикаснији у победничком тиму био је Томас са 17 погодака, уз то је забележио пет скокова и три асистенције, пратио га је Швед са 16 уз осам асистенција. У тиму Ефеса Данстон је забележио 19 поена, а Вимс 16.

Басконија је на домаћем терену надиграла Бамберг са 103:79. Победом домаћин је избио на осмо место, последње које води у Топ 8. Тренутно са 14 тријумфа имају победу више од Макабија.

Најефикаснији у тиму Басконије био је Грејнџер са 17 поена уз седам асистенција, а Диоп је додао 16. У немачкој екипи Зисис је постигао 17, Мусли осам, а Митровић четири.

Уникаха савладала Барселону са 95:91. Овом победом Уникаха је стигла до 11. тријумфа и тренутно је на деоби десетог места на табели са Црвеном звездом, обе екипе имају по 11. тријума, три мање од осмопласиране Басконије.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Диез са 21 поеном, Недовић је додао са 13 поена. У пораженом тиму Томић је постигао 22 поена уз 11 скокова, а Ертел је додао 11 уз десет асистенција.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво