Бјелица бољи од Теа и Бобија, Харден и Хјустон настављају терор

Кошаркаши Минесоте савладали су Лос Анђелес Клиперсе са 123:109, у мечу који је представљао директну борбу за улазак у плеј-оф. Бјелица два поена, Марјановић четири а Теодосић десет. Хјустон прекинуо историјски низ непобедивости Портланда и славио у дербију Запада.

Највише захваљујући новој дабл-дабл партији Карла Ентонија Таунса (30 поена и десет скокова) "вукови" су забележили изузетно важан тријумф у готово директној борби за место у плеј-офу.

Немања Бјелица није био шутерски расположен, па је за 22 минута убацио само два поена, уз ухваћених осам лопти и две асистенције.

На другој страни, Милош Теодосић је био двоцифрен са десет поена за такође 22 минута у игри, на које је додао две асистенције и један скок.

Боби је играо знатно мање, свега девет минута, и за то време је убацио четири поена и забележио шест скокова.

Минесота је сада на седмом месту Запада са скором 41-31, док су Клиперси десети са 37-33.

У великом дербију исте конференције екипа Хјустон рокитса је прекинула низ од 13 победа Портланд Трејлблејзерса (115:111), уз још једну сјајну партију Џејмса Хардена (#CaseClosed је тренд на Твитеру постао одмах после меча, алудирајући на претензије Хардена да буде МВП регуларног дела сезоне у НБА лиги).

Ово је, вреди нагласити, био најдужи низ победа Портланда у историји франшизе (2007. године такође везали 13 тријумфа).

Харден је постигао 42 поена, а његов Хјустон је победио на 23 од претходне 24 утакмице и има најбољи скор у НБА лиги.

Када смо код прекинутих низова, Јута џез је добила 21 од 23 утакмице, између пораза од Атланта хокса. Овога пута, уз партију каријере Немца Дениса Шредера (41 поен), екипа из Џорџије је славила резултатом 99:94.

Руди Гобер је постигао последње поене за тим из Солт Лејк Ситија на два и по минута до краја сусрета. Након тога екипа Јуте није погодила у пет напада, а сјајни руки Донован Мичел је промашио последња четири шута.

Бостон је у тесном мечу славио против Оклахоме са 100:99, и то захваљујући тројци у самом финишу Маркуса Мориса.

Торонто је савладао екипу Орландо меџика са 93:86, што је девета победа на гостујућем паркету у низу за екипу из Канаде. Кајл Лаури је био посебно импресиван са 25 поена, пет скокова и осам асистенција.

Ентони Дејвис је носио Њу Орлеанс пеликансе до тријумфа над Далас мавериксима (115:105), а то је урадио тако што је постигао 37 поена и ухватио осам лопти.

Детроит је лако изашао на крај са Финиксом (115:88).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи