Убедљив пораз Звезде у Атини

Панатинаикос – ПАО 91:71. Кошаркаши Црвене звезде доживели су нови пораз у Евролиги, у 27. колу боља је била екипа Панатинаикоса. Калатес и Синглтон маестрални, Омић и Давидовац на другој страни недовољни за озбиљнији отпор "зеленима". Звезда наредни меч игра већ у четвртак, а противник у Београду биће шампион Европе, екипа Фенербахчеа.

Кошаркаши Црвене звезде доживели су нови пораз у Евролиги, на гостовању у Атини славио је Панатинаикос резултатом 91:71, у оквиру 27. кола елитног такмичења.

Звезда је изгубила 16. пут ове сезоне, док је ПАО остварио 16. победу и у последња три кола бориће се за пласман међу прва четири места, који доноси предност домаћег терена у четвртфиналу такмичења.

"Зелени" су меч преломили, чини се, већ на самом почетку утакмице, када су серијом од 17:2 просто прегазили ривала и направили предност коју Звезда до краја меча није успела да стигне.

Покушали су црвено-бели неколико пута да приђу противнику, а најближи су били средином друге деонице, када су смањили на 36:32.

Ипак, на сваки покушај напада Звезде домаћи су имали спреман одговор и на крају забележили убедљив тријумф.

Ник Калатес је био маестралан – постигао је 17 поена, имао десет асистенција и чак шест украдених лопти, док је најефикаснији на мечу био Крис Синглтон са 21 постигнутим поеном.

У екипи Звезде најбољи је био Давидовац са 17 поена, док је Омић додао 15.

Шампион Србије наредни меч у елити игра већ у четвртак, а у Београду ће противник бити шампион Европе, екипа Фенербахчеа.  

Овако је протекао меч у Атини: 

22.03 – Крај меча, победа Панатинаикоса над Звездом 91:71.

Синглтон најефикаснији са 21 поеном, Калатес је додао 17, колико је на другој страни имао Дејан Давидовац. Ален Омић меч је завршио са 15 поена. 

21.53 – Пет минута остало је до краја меча, Звезда је значајно смањила предност противника, који води 80:68.

Давидовац игра одличан меч, већ је постигао 14 поена (тројке 3/3) и придружио се Омићу као најистакнутији појединац у гостујућој екипи. Прва постава домаћих одмара, што је Звезда искористила да смањи убедљиву предност.

21.41 – После три одигране четвртине, ПАО има убедљиву предност 77:56.

Калатес је већ стигао до дабл-дабл учинка, Синглтон одличан, остали играчи одрађују свој део посла. Једини расположен за игру у црвено-белом дресу је Ален Омић, који је скупио 15 поена и седам скокова. Давидовац има осам, Рочести седам поена.

21.34 – ПАО одлично улази у друго полувреме, па на средини треће четвртине води 64:47.

Калатес и Синглтон играју симултанку са одбраном Црвене звезде. Први је постигао 15 поена, уз девет асистенција и чак шест украдених лопти, док је Американац постигао 21 поен (тројке 4/5).

21.23 – Настављен је меч у "ОАКА" дворани.

21.08 – На полувремену Панатинаикос води против Звезде 47:38.

Синглтон је најефикаснији на мечу са 14 поена, Калатес има девет, али и седам асистенција. Омић је на другој страни постигао девет, а Давидовац и Лесор по шест поена.

ПАО константно води, али је Звезда у једном тренутку смањила на само минус четири (36:32). Екипе су уједначене у статистичким категоријама, осим у шуту за два поена (ПАО 15/23, Звезда 10/24).

20.52 – Средина игре у другој деоници, ПАО води 36:27.

Још једном домаћи "беже" на плус 15, још једном се Звезда враћа на једноцифрену разлику. Омићу се придружио Бјелица, а Рочести је погодио прву тројку за црвено-беле.

20.40 – После десет минута игре, "зелени" воде 24:15.

Успела је Звезда да ухвати прикључак, највише захваљујући борбеном Омићу, али домаћи тим и даље има убедљиву предност. Омић је постигао пет, Лесор четири поена за Звезду, на другој страни Калатес има седам, Синглтон шест. Звезда није погодила ниједну тројку, док ПАО за два поена шутира 7/7.

20.25 – Средина игре у првој четвртини, а ПАО води 17:2.

Фуриозан почетак меча "зелених", једине поене Звезди донео је Лесор закуцавањем. Џејмс, Калатес и Синглтон постигли су по пет поена за домаћи тим.

20.15 – Почео је меч у Атини.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи