Врелина у Мајамију, пораз и 34 поена Николе Јокића

Два продужетка, киша поена и одлична нападачка партија и 34 поена Николе Јокића у поразу Денвера у Мајамију. Неочекивани хероји победе екипе Ерика Сполстре били су Џејмс Џонсон са 31 и Кели Оленик са поеном мање. Денвер - Мајами 149-141.

Играчи Мајами Хита поставили су нови рекорд тима по броју постигнутих поена у једном мечу, пошто су у трилеру пред својом публиком у Американ ерлајнз арени, после два продужетка, победили госте из Денвера и тако их за једну степеницу одмакли од пласмана у плеј-оф.

Тим из Денвера "преживео" је нападе које је Мајами имао на крају регуларног дела меча и првог продужетка, али су гости серијом лоше организованих напада дозволили Горану Драгићу и екипи да преузму потпуну контролу над утакмицом и други продужетак без претеране драме приведу крају.

Одличну нападачку партију пружио је Никола Јокић, који је уз 34 поенa имао и 14 скокова, али је Сполстра вешто поставио напад па су директни противници српског репрезентативца, Џонсон и Оленик били сјајни и кључ победе Мајамија.

Статистике на неколико сајтова који прате НБА лигу се у приличној мери разликују, па је према nba.com, непосредно по завршетку меча, Јокић некако изгубио шест поена и три скока. Мајами хералд је, пак, поред Јокићевог имена уписао 34 поена.

Један од јунака победе Мајамија, Џејмс Џонсон је 18 од 31 поена убацио у продужецима.

Стандардно добар у екипи Хита био је Горан Драгић са 20 поена, а сјајно је шутирао и Вејн Елингтон, који је меч завршио са 23 поена. Двејн Вејд је, због повреде, пропустио четврту утакмицу за редом.

Тренер Денвера, Мајк Мелоун је после серије лоших почетака утакмица успео да тргне екипу, па су Нагетси меч почели изванредно и брзо дошли до десетак поена предности, али је Мајами имаао једнако сјајно шутерско вече.

Упркос сјајним потезима на обе стране, ни једна екипа није успела да "сломије" противника, све до другог продужетка у којем је постојала само једна екипа - Мајами.

За Денвер добар је био и Вилсон Чендлер са 26 поена, док је вече промашаја и лоших процена Џамал Мареј завршио са 23 поена.

Овим поразом, Денвер је пао на 10. место у Запаадној конференција НБА лиге, једну победу иза Клиперса и две иза Минесоте. Уз тежак распоред који очекује тим Николе Јокића, шансе да се његов тим нађе у плеј-офу нису претерано велике.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво