Звезда силна и убедљива против Морнара

Кошаркаши Црвене звезде убедљивом игром, рефлектованом у подједнако убедљивом резултату (91:63), стигли су до тријумфа над екипом Морнара из Бара у првом дуелу полуфинала плеј-офа АБА лиге.

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у Београду екипу Морнара из Бара са 91:63 (22:14, 19:8, 23:27, 27:14) и повели са 1:0 у полуфиналној серији плеј-офа АБА лиге.

У скоро до краја испуњеној дворани "Александар Николицћ" троструки узастопни шампион АБА лиге доминирао је од првог минута, а на моменте се играло и са крајње авантуристичком и егзибиционом нотом.

Најефикаснији у редовима црвено-белих били су Џејмс Фелдин са 23 и Милко Бјелица са 17 поена, док је код гостију Дерек Нидам убацио 16 поена, али уз веома лош проценат шута (5-18).

Други меч игра се за седам дана у Бару, а, уколико буде потребно, мајсторица је на програму 31. марта у Београду.

У другом полуфиналу eкипа Будућности победила је екипу Цедевите резултатом 84:83.

Овако је текао меч:

20.41 – Крај меча. Убедљива победа Црвене звезде, на моменте гарнирана егзибиоцном игром (91:63).

20.22 – Морнар је одиграо много боље у трећој десетоминутној деоници, у којој је чак и убацио више поена од домаћина (27:23). Наравно, то није довољно да се озбиљније нагризе велико вођство црвено-белих, који сигурно иду ка тријумфу.

19.44 – Црвена звезда иде на полувреме са скоро 20 поена предности (41:22). Другу деоницу црвено-бели су решили у своју корист резултатом 19:8. Милко Бјелица је постигао 12 поена, док је најефикаснији у гостујућем тиму Вујошевић са 9 поена.

19.22 - Крај прве четвртине, Црвена звезда - Морнар 22:14. Боља игра црвено-белих у овом периоду. Рочести је пповео црвено беле, постигао првих седам поена за тим. Потом су своје поготке постигли Добрић и Бјелица. Лош проценат шута гостију резултирао је предношћу Звезде од плус осам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи