Нови дан, нови Јокићев "трипл дабл"

Кажу да је највеће постигнуће врхунских спортиста то да чине да и најневероватнији подвизи, након неког времена, изгледају сасвим обично. Никола Јокић, са 14. двоцифреним учинком у три главне статистичке колоне на једном НБА мечу, озбиљно претендује да уради управо то.

Денвер нагетс је, захваљујући сјајном првом полувремену, савладао екипу Детроит пистонса са 120:113.

Никола Јокић је томе допринео са 23 поена, 12 скокова и десет асистенција. На терену је провео 37 минута, уз проценат шута нешто већи од 53 одсто. Пет пута је шутирао за три поена, два пута је погодио.

Најефикаснији су пак били Џамал Мари из Денвера и Блејк Грифин из Детроита, који су постигли по 26 поена.

Лос Анђелес клиперси су одиграли квалитетан меч против екипе која је вероватно, и то већ дуже време, у најбољој форми на Западу, уопште лиги. Хјустон рокетси јесу славили на крају (101:96), али је тим из Калифорније током већег дела био и те како конкурентан. Штавише, његова предност од 12 поена током треће деонице највећа је на мечу.

Милош Теодосић није почео меч, али је на паркету провео 20 минута. То време је искористио да постигне три поена, ухвати две лопте и припреми четири коша (највише асистенција код Клиперса).

Бобан Марјановић није играо.

Најефикаснији у победничком тиму био је вероватно и нови МВП лиге, Џејмс Харден, који је постигао 24 поена. Међутим, Тобајас Херис, кошаркаш Клиперса, ове вечери је био шутерски расположенији, те је постигао 29 поена.

Торонто репторси су стигли до десете узастопне победе, овога пута савладавши Индијану пејсерсе са 106:99. Шарлот хорнетси су били бољи од Атланте хокса (129:117), уз 33 поена Двајта Хауарда.

Филаделфија севентисиксерси су постигли чак 16 поена више од Њујорк никса у последњој десетоминутној деоници, па су заслужено стигли до тријумфа резултатом 118:110.

Чикаго булси су победили Мемфис гризлисе (111:110), захваљујући поготку Блејкнија мало више од секунде пре краја.

Сан Антонио спарси, који се после много, много година муче да уђу у плеј-оф, лимитирали су Њу Орлеанс пеликансе на 35 поена у другом полувремену, те су стигли до победе резултатом 98:93.

Када смо код сјајних одбрана, екипа Јуте је приморала Финикс сансе да изгубе невероватне 22 лопте, а њихов шут из игре је свела на 35 одсто. Као логична и једина могућа последица свега стигао је тријумф (116:108).

Леброн Џејмс је одиграо импресиван меч против Портланда, имао је 35 поена и 14 скокова, уз неколико спектакуларних потеза, али ништа од тога није спречило Портланд трејлблејзерсе да против Кливленд кавалирса стигну до 11. узастопне победе (113:105).

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара