Канонада Звезде за још једну победу над Валенсијом

Кошаркаши Црвене звезде савладали су на свом паркету екипу Валенсије са 106:90 у оквиру 26. кола Евролиге. Наредни меч црвено-бели играју 20. марта против Панатинаикоса у Грчкој.

Најефикаснији у победи црвено-белих били су Фелдин са 30 поена, Рочести је постигао 17, а Лесор 16 поена. Бјелица је додао 12, а Енис 11 поена.

Код гостију, истакли су се Мартинез са 22 и Грин са 16 поена.

Звезда је уписала 11. победу у 26 одиграних утакмица и налази се на десетом месту на табели.

Валенсија је 12. са скором од девет победа и 17 пораза.

Након почетног одмеравања снага, Валенсија је заиграла боље и имала осам поена предности. Звезда је одговорила и до краја полувремена успела да се врати у егал меч углавном поенима Фелдина. 

Друго полувреме протекло је потпуно у знаку Црвене звезде, у којој је први засијао до тада пасивни Рочести, па је Звезда након резултатске клацкалице почетком треће деонице почела да игра за знатно боље од ривала из Шпаније.

Црвено-бели су "затегли" одбрану, како индивидуалну, тако и тимску, а у нападу на крилима изузетно расположених Фелдина, Рочестија и Ениса ломили отпор противника.

У последњој четвртини, вођени гласном подршком навијача са трибина, кошаркаши Звезде направили су праву канонаду тројки и стиче се утисак да је Звезда погодила скоро све што је упутила ка кошу Валенсије и уписала другу победу над шпанским ривалом ове сезоне.

Наредни меч домаћи и регионални шампион игра против Панатинаикоса у Грчкој 20. марта. 

Ток меча:

20.40 – Крај меча. Убедљива победа Звезде од 106:90.

20.17 – Након три четвртине Звезда води са 79:67. Трећа деоница потпуно је припала Црвеној звезди, која је стекла највећу предност на мечу. Након резултатске клацкалице на почетку четвртине у којој је бриљирао Рочести, Звезда је на сјајан начин привела четвртину крају тројкама Фелдина и Антића, које су пробудиле публику у дворани и моментум утакмице ставили на Звездину страну.

19.53 – Настављен је меч.

19.37 – Завршено је прво полувреме, Звезда води са 50:48. Најефикаснији у редовима црвено-белих су Фелдин са 13 и Лесор са 11 поена. Код гостију 17 поена Мартинеза, 12 је додао Грин.

Друга четвртина протекла је са доста осцилација у игри на обе стране. Звезда је отворила четвртину серијом 7:0, али је гост одговорио са 9:0, односно 13:2. Ипак, до краја четвртине, предвођена Џејмсом Фелдином и Диланом Енисом, Звезда је успела да се врати у резултатску предност.

19.08 – Нерешено је након прве четвртине 23:23. Након мирног почетка, Валенсија је серијом тројки успела да створи осам поена предности, али су се кошаркаши Звезде након тајм-аута тргли и успели да изједначе, а чак и промаше неколико изгледних ситуација за вођство.

18:45 – Почео је меч у дворани "Александар Николић", први посед на мечу има екипа Валенсије.

18.30 – Играчи обе екипе изашли су на паркет дворане "Александар Николић", у току је загревање. Меч ускоро почиње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се