Звезда убедљиво поражена у Барселони

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у оквиру 25. кола Евролиге на гостовању у Барселони са 88:54. Наредни меч црвено-бели играју 13. марта против Валенсије у Београду.

Најефикаснији у редовима Барселоне били су Рибас са 18, Копонен и Томић са по 16 и Ертел са 13 постигнутих поена. У Звезди су се истакли Рочести са 13 и Добрић са десет поена, по осам додали су Фелдин и Омић.  

Изабраници Душана Алимпијевића су били у егалу до средине друге деонице, када је Барселона успела да искористи серију Звездиних грешака и стекне двоцифрену предност.

Звездини проблеми наставили су се у другом полувремену, што је Барселона знала да искористи и поведе са убедљивих 26 поена почетком треће деонице.

Црвено-бели имали су чему да се надају по завршетку треће четвртине, када су упсели да смање дефицит на 13 поена.

Ипак у последњој четвртини Звезда је показала потпуну безидејност и постигла само пет поена за читаву деоницу, што је Барселона искористила да стекне максималних 34 поена предности са којим су завршили меч. 

Звезда је уписала 15. пораз и налази се десетом месту на табели, док је Барселона 15. са скором од осам победа и 17 пораза.

Наредни меч црвено-бели играју 13. марта против Валенсије у Београду.

Овако је протекао меч: 

22.56 – Крај меча, убедљива победа Барселоне од 88:54

22.32 – Завршена је трећа деоница након Барселона води са 62:49. Обе екипе одиграле су четвртину са доста осцилација, након чега је деоница ипак протекла у знаку Звезде која је смањила дефицит са 26 поена, колико је било на почетку треће четвртине, на 13 колико износи на крају. Звезда је у трећем делу игре постигла 25 поена, што је један више од поена постигнутих у првом полувремену.

22.10 – Почело је друго полувреме.

21.53 – Завршено је прво полувреме након којег Барселона води са 45:24. Најефикаснији код Барсе су Рибас са 10 и Копонен са осам поена. У редовима Звезде осам поена постигао је Рочести, Фелдин и Добрић имају по пет.

Потпуно се распала игра Црвене звезде у другој четвртини. При резултатској клацкалици на почетку деонице Звезда је имала низ изгубљених лопти које су резултовале поенима Барселоне у контри, чиме је домаћин прво стекао десет поена предности. Готово исте грешке поновиле су се и у завршници четвртине, што је Барселона рутински и сурово казнила и одвојила се на великих 21 поен предности. 

21.49 – Настављен је меч.

21.44 – Након сјајне акције Барселоне и закуцавања Томића, стакло на табли Звездиног коша је пукло, због чега ће меч бити паузиран, док се не замени конструкција коша.

21.22 – Завршена је прва четвртина након које Барселона води са 17:12.

Доста изједначено се игра у "Блауграни". Звезда успева да дође до изгледних прилика за постизање коша, али у неколико ситуација њени кошаркаши нису били сконцентрисани, па су машили готово отворена полагања. Барселона са друге стране покушава да искористи мис-меч ситуације након пик игре и грешке Звезде која су довела до лаких поена са слободних бацања. 

21.00 – Почео је сусрет у Барселони, први посед припао је домаћој екипи.

20.55 – Играчи оба тима изашли су на паркет "Блаугране", загревање је у току и меч ускоро почиње.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво