Звезда савладала Уникаху у неизвесној завршници

Црвена звезда – Уникаха 80:76. Кошаркаши Звезде савладали су у неизвесном мечу екипу Уникахе у мечу 24. кола Евролиге и задржали какве-такве шансе да се нађу међу осам најбољих. Рочести најефикаснији у победничком тиму, Бјелица и Лазић најбољи кад је било најпотребније. Милосављевић најбољи у гостујућем саставу. У наредном колу, 9. марта, Звезда гостује у Барселони.

Кошаркаши Црвене звезде тешком муком савладали су екипу Уникахе (80:76) и забележили 10. тријумф у регуларном току Евролиге.

Црвено-бели, шест кола пре краја групне фазе такмичења, деле десето место на табели, заједно са Уникахом, док им осмопласирани Макаби бежи два тријумфа.

Звезда се мучила током већег дела сусрета са Уникахом. Ипак, тројке су нешто боље функционисале него у претходним мечевима (10/27), па је чврста одбрана овог пута била довољна за победу над искусном и неугодном екипом из Малаге.

У првом полувремену гледали смо изједначену борбу, а црвено-бели су на велики одмор отишли са три поена предности (40:37).

Звезда је најбоље изгледала у трећој деоници, коју је добила са седам поена разлике, али су се гости у финишу меча још једном вратили и учинили завршницу изузетно узбудљивом.

 

Ипак, Звездини кошаркаши били су сигурни са линије за слободна бацања, па су дошли до десетог тријумфа у 24 одигране утакмице у Евролиги.

Рочести је био најефикаснији на мечу са 19 поена, али су у завршници терет понели Милко Бјелица и Бранко Лазић, који су утакмицу завршили са 13, односно 10 поена.

У гостујућем саставу најбољи су били Драган Милосављевић и Џеф Брукс са по 12 постигнутих поена, док је Вачински додао 11.

Звезда у наредном колу, 9. марта, гостује у Барселони.

Овако је протекао меч у Београду: 

20.57 – Крај меча, Звезда је савладала Уникаху са 80:76.

20.39 – Средина игре у последњој четвртини, Уникаха је смањила предност Звезде на 65:62.

Звезда је већ после два минута ушла у бонус, срећом играчи Уникахе нису то искористили да преокрену резултат. Ипак, Звезда се мучи у нападу, па ће црвено-бели морати да дају свој максимум како би стигли до победе.

20.24 – Поготком Ениса уз звук сирене, Звезда у последњу деоницу улази са десет поена предности – 62:52.

Звезда држи предност од финиша првог полувремена, највећа разлика је десет поена. Рочести је постигао 17, Фелдин 11 поена, на другој страни Милосављевић најефикаснији са 12.

20.13 – Звезда је повећала предност са полувремена, па на средини треће деонице води 51:44.

Уникаха све теже налази пут до Звездиног коша, али црвено-бели су већ испунили бонус. Рочести је стигао до 17. поена.

20.04 – Настављен је меч.

19.49 – Полувреме, Звезда води против Уникахе 40:37.

Успели су црвено-бели да сачувају предност у финишу полувремена, у мечу где се обе екипе често смењују у вођству. Звезда шутира тројке 6/14, гости 1/6. Уникаха има седам скокова више, али црвено-бели мање губе лопте (9:1).

Рочести најефикаснији на мечу са 13 поена (три тројке), Фелдин је постигао осам, а Јанковић и Лазић по пет. На другој страни најбољи је Милосављевић са осам, иако је другу четвртину преседео на клупи.

19.36 – И даље гледамо изједначен меч у Београду, на средини друге четвртине нерешено је 30:30.

Црвено-бели имају доста замерки на суђење, Алимпијевић је зарадио и техничку грешку. Звезда и даље одлична у шуту споља, али црвено-бели имају неочекивано мали број скокова.

19.22 – Нерешено је после прве четвртине 24:24.

Звезда је шутнула више тројки (5/9), него двојки (4/7) и за сада је добар шут споља држи у игри. Милосављевић је изузетно расположен против црвено-белих, некадашњи капитен Партизана постигао је осам поена, Џеф Брукс додао је шест. Фелдин је постигао осам, Рочести шест за домаћи тим.

19.10 – Средина игре у првом полувремену, нерешено је 11:11.

Звезда је боље ушла у меч, повела са 5:0, али су гости, највише захваљујући Драгану Милосављевићу, вратили сусрет у егал.

19.00 – Почео је меч у Београду.

18.55 – Пре почетка утакмице, Немања Недовић добио је поклон од свог некадашњег клуба. Недовић неће играти на мечу због прехладе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара