"Орлови" поражени у Франкфурту

Кошаркашка репрезентација Србије поражена је у трећем мечу квалификација за Светско првенство 2019. године од селекције Немачке са 79:74.

Изабраници Александра Ђорђевића су боље отворили меч, како у одбрани-тако и у нападу.

Србија је имала 11 поена предности, али су Немци успели да уз неколико брзих поена предност смање на пет. Друга деоница поптуно је протекла у знаку Немачке која је након што је надокнадила предност Србије из прве четвртине, у другој на моменте и водила.

Немци су рафалном паљбом са линије за три поена стварали доста проблема одбрани репрезентације Србије, која након већег броја промашаја, није поентирала ни након офанзивних скокова.

У трећој деоници виђена је права резултатска клацкалица. Обе селекције су као у огледалу размењивале поене.

У последњој четвртини Немачка долази до серије од 10:0 и највеће предности од седам поена.

"Орлови" су покушали да надокнаде тај заостатак, али им до краја меча то није успело.

Тодоровић је промашио два слободна бацања и направио фаул за иста у последњем минуту утакмице, што је и потврдило победу Немаца. 

Најефикаснији у победничкој екипи били су Бенциг са 17 и Хартенштајн са 11 постигнутих поена.

У редовима Србије најрасположенији били су Радуљица са 22 поена и Паунић са десет и Јеловац са девет поена.

Након три меча Немци имају скор од исто толико победа, док селекција Србије има две победе и пораз.

Ток меча:

21.19 – Крај утакмице, победа Немачке над Србијом од 79:74.

20.50 – Завршена је трећа четвртина, Србија води 59:57.

У трећој деоници виђена је права резултатска клацкалица. Обе селекције су као у огледалу размењивале поене. Идентично одговарали једни другима како поенима из рекета, тако и са линије за три поена. Ипак Илија Ђоковић је у последњој секунди треће четвртине успео да погоди за три поена и репрезентацији Србије донесе вођство.

20.30 – Настављен је меч.

20.15 – Завршено је прво полувреме након којег Србија води са 41:40. Најефикаснији у редовима наше репрезентације су Радуљица са 13 и Јеловац са седам поена, код Немаца 13 поена је постигао Бенциг, шест Сејферт.

Друга деоница поптуно је протекла у знаку Немачке која је након што је надокнадила предност Србије из прве четвртине, у другој на моменте и водила. Немци рафалном паљбом са линије за три поена стварају доста проблема одбрани репрезентације Србије, која након већег броја промашаја, не поентира ни након офанзивних скокова.

19.51 – Након првих десет минута игре Србија води са 25:20. Изабраници Александра Ђорђевића су боље отворили меч, пре свега одбрамбено, не дозволивши Немцима лаке поене, док су на другој страни на разноврсне начине поентирали. У једном тренутку Србија је имала предност од 11 поена, али су домаћи играчи успели да шутем за три поена смање разлику.

19.30 – Почео је меч између селекција Немачке и Србије, први посед има наша репрезентација.

19.20 – Кошаркаши обе репрезентације су изашли на терен, следи интонирање химни. Меч ускоро почиње.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво