Величковић: Играчи немају везе са скрнављењем трофеја

Капитен Партизана Новица Величковић гостујући у Јутарњем програму РТС-а изјавио је да играчи тог клуба нису умешани у скидање плочица бивших освајача Купа Кораћа са трофеја такмичења.

Величковић се сложио да скидање плочица са трофеја Купа Кораћа није спортски, али да то нису радили играчи Партизана.

"Видео сам, не знам ко је то могао да уради. Синоћ смо саиграчи и ја прослављали освајање Купа и морам да станем у њихову заштиту. Моји саиграчи трпе неке ствари и нема места томе. Ми смо играчи Партизана и немамо везе са тим стварима. Тај видео је до нас стигао као и до других", изјавио је капитен Партизана Величковић.

Он је истакао да је веома задовољан освајањем Купа.

"Успели смо да вратимо трофеј у наше витрине након извесног периода и веома ми је драго због тога", рекао је Величковић.

Капитен Партизана је изјавио како је лидерство и мотивација велики фактор у игри Партизана и да је његова дужност као капитена екипе да мотивише саиграче.

"Испоставило се то јако важно, мање-више пред сваки меч покушавам да им (саиграчима) објасним да се не опуштају и да пружају свој максимум. Спремао сам говор у глави како би нас све мотивисао, изашли смо на терен и урадили то што јесмо", додао је Новица.

Што се самог меча тиче, Величковић је изјавио да је Партизан имао конце утакмице у рукама, иако је Звезда претила да изједначи.

"Није било лако, била је то игра великих бројева. Било је нереално, повели смо са 20 разлике, што никако није реална разлика. После тога била је ситуација за изједначење, али ипак, ми смо целу утакмицу контролисали и нисмо им понудили да је преломе у своју корист, имају квалитет на основу ког су нас стигли, било је јако неизвесно, али самим тим и драже што смо победили", изјавио је капитен Партизана.

Изјавио је да му је драго што се кошаркашки центри у Србији буде.

"Доста је угашена кошарка ван Београда, спали смо на пар центара, Чачак, Вршац се бори, драго ми је што су и Борац Звезди и Златибор нама показали зубе у четвртфиналу. Доста мојих пријатеља игра у тим клубовима, раздбојили су нас путеви, видели смо се опет и драго ми је што клубови у Србији имају финансијских центара да исплаћују уговоре играчима", додао је Величковић.  

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво