Партизан освојио Куп Радивоја Кораћа

Кошаркаши Партизана освојили су Куп Радивоја Кораћа, пошто су у финалу савладали "вечитог" ривала Црвену звезду резултатом 81:75. Најкориснији играч финала Најџел Вилијамс-Гос постигао 23 поена. Дангубић и Бјелица убацили по 14 поена за Звезду.

Партизан је у крцатом "Чаиру" у Нишу дошао до 14. трофеја националног купа, првог од сезоне 2011/2012.

Екипа Ненада Чанка је била изузетно расположена у првом полувремену, грешке су свели на минимум, а погађали су из свих позиција.

Са друге стране, Црвена звезда се дуго, дуго мучила у фази напада, због чега је Партизан у једном моменту имао и 20 поена предности.

На полувремену, црно-бели су имали водили резултатом 49:31.

У наставку, Црвена звезда је заиграла далеко боље. Предност Партизана се полако топила, али су црно-бели у кључним моментима одбили најозбиљније Звездине нападе.

Звезда је у једном моменту пришла на "минус три", али је Партизан успео да сачува предност до краја меча.

Најефикаснији у победничком тиму био је Најџел Вилијамс-Гос са 23 поена, Новица Величковић је додао 13, а Ђорђе Гагић 12.

Немања Дангубић и Милко Бјелица су постигли по 14 поена у дресу Звезде, а Дилан Енис је додао десет поена.

За најкориснијег играча у финалу, проглашен је Вилијамс-Гос.

"Јако је тешко било шта рећи у овом моменту. Поносан сам на играче, пресрећан сам због Партизана, јер се дуго чекао трофеј. Разлика је била нереална у првом полувремену. Имали смо кризне моменте али смо успели да победимо", рекао је Ненад Чанак након утакмице.

Душан Алимпијевић је честитао победнику, свестан да је његов тим одиграо лош меч.

"Потпуно заслужена победа Партизана. Лоше смо започели меч и нисмо заслужили да победимо", рекао је Алимпијевић.

Кошаркаш Партизана Александар Аранитовић, који је некада носио дрес "вечитог ривала, признаје да је имао додатни мотив против некадашњег клуба, и сматра да је ово нов почетак за Партизан.

"Велика победа, напорно смо радили целе сезоне. Ово је нови почетак и почетак нове ере Партизана", рекао је Аранитовић.

Вања Маринковић сматра да су сви људи из Партизана заслужни за освојен трофеј.

"Знамо у каквој је ситуацији клуб, сваки играч и сви из стручног штаба су дали свој допринос. Сви људи у клубу су заслужни за трофеј. Одлично смо стартовали, испустили смо предност у наставку али је битно да нисмо пали", рекао је Маринковић.

Овако је протекао меч:

23.00 - Крај меча, Партизан је освајач Купа Радивоја Кораћа!

22.41 - Тајм-аут тражи Чанак, још једна серија црвено-белих, који сада заостају само пет поена.

22.31 - На крају треће деонице, Партизан води 65:55.

22.18 - Партизан је водио на полувремену 49:31, а сада је пет разлике за црно-беле.

22.10 - Звезда је заиграла много боље у наставку. Ненад Чанак је затражио тајм-аут, како би пресекао серију црвено-белих.

21.51 - Полувреме. Партизан далеко боља екипа. Свега три изгубљене лопте (двоструко мање од противника). Црно-бели расположени у нападу, док Звезда има велике проблеме у фази напада. 

21.22 - После прве деонице, Партизан има велику предност 25:9. Партизан погађа са свих страна, Црвена звезда се поштено мучи у нападу.

21.19 - Партизан погодио 8/10 из игре. Звезда 1/10 (закуцавање Дангубића у првом нападу на мечу).

21.12 - Предах за своје играче је затражио Алимпијевић. Партизан је боље започео меч, црвено-бели се муче у нападу. Величковић тројком са осам метара донео Партизану предност 14:6, па је тренер Звезде затражио тајм-аут.

21.00 - Почео је меч.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво