Нови Кливленд покварио свечаност Бостона и послао поруку

Кошаркаши Кливленд кавалирса декласирали су екипу Бостон селтикса у "Ти-Ди Гардену" у дербију Источне конференције са 121:99. Селтикси су након меча повукли дрес са бројем 34 у част недавно пензионисаног Пола Пирса.

Уз, готово увек фантастичног Леброна Џејмса, у првом појављивању у дресу Кливленда блистали су Кларксон, Хил, Худ и Ненс, играчи који су појачали тим из Охаја пре само неколико дана путем трејдова.

Џејмс је меч завршио са 24 поена, осам скокова уз десет асистенција. Кларксон је постигао 17, Смит и Худ по 15, док су Хил и Осман постигли по 12 поена за Кливленд.

Најефикаснији у редовима Бостона били су Розир са 21 поеном, Ирвинг је постигао 18, а Морис поен мање.

Већ од првих минута утакмице дербија Источне конференције Кливленд је показао да може да се "носи" са лидерима Истока. 

Кајри Ирвинг вукао је "Келте" са једне, док је Џејмс повлачио кључне потезе са друге стране.

У другој четвртини Кливленд је искористио празан ход Бостона и дошао до двоцифрене предности, са којом је отишао на паузу за полувреме.

Трећа чевртина била је у потпуности у знаку Кавалирса, који су ношени енергијом Кларксона, Худа и Ненса, уз Џејмса као организатора створили највећих 27 поена предности.

До краја меча Кливленд је без много проблема и умарања кључних играча привео меч крају и уписао веома битну победу и послао јасну поруку највећим лидерима на Истоку. 

Кливленд је уписао своју 33 победу у 55 мечева и налази се на трећем месту конференције, док је Бостон други са скором од 40 победа и 18 пораза.

Након меча виђена је велика церемонија и одушевљење до тада огорчених навијача Селтикса који су поздрављали легенду клуба Пола Пирса, чији је дрес са бројем 34 повучен из употребе и дигнут на зидове "Ти-Ди Гардена".

Торонто је као гост победио екипу Шарлота са 123:103 и избио на прво место на табели Источне конференције са скором од 39 победа и 16 пораза, док је Шарлот десети на Истоку са 33 пораза и 23 победе.

Атланта је на свом паркету победила Детроит са 118:115. 

Хокси су уписали 18 победу у 57 одиграних мечева и на деоби су последњег места Источне конференције, док је Детроит забележио 27 пораз и налази се на деветом месту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се