Алимпијевић: Права тимска победа

Тренер Звезде Душан Алимпијевић истакао је да је "тимска игра победила једну од најефикаснијих екипа Евролиге".

Алимпијевић је акцентовао веома добру тимску игру, као и то да су његови изабраници два пута били бољи од једне од најефикаснијих екипа Евролиге.

"Сјајна утакмица и права тимска победа са 22 асистенције. Добра енергија на скоку, игра у оба правца. Примили смо 89 поена, али мора да се каже да је Армани тешко држати на малом броју поена. То је најефикасња екипа у Евролиги. Играчи попут Гаудлока, Мицова, Тиодора. Тешко их је чувати и држати на разумном броју поена. Притом, треба уз сву потрошњу у одбрани одржати свежину за напад", рекао је Алимпијевић.

"Добити два пута овакав тим је велики успех. Они су били у узлазној форми пре овог меча, пружили су сјајне партије против Басконије и Барселоне, добили су и велико појачање у виду Кузминскаса, који је, ево, против нас убацио 17 поена", додао је тренер Звезде.

Алимпијевић је истакао велики допринос играча са клупе и из другог плана.

"Мислим да смо много бољи јер су играчи са клупе значајно бољи. Није нормално да они који носе тим од старта одрже континуитет целу сезону, зато је важно да ови млађи попуне тај простор. Имам све похвале за играче, а они све информације прихватају на прави начин. Врло сам задовољан целом екипом", рекао је Алимпијевић.

Он је истакао да је екипа нема притисак успеха у Евролиги, али да то не значи да се од ње одустаје.

"Докле год постоји промил шансе за пролазак борићемо се као да нам је то последње. Али, ми од старта истичемо да немамо притисак у Евролиги и да нам је фокус на АБА", изјавио је Алимпијевић након меча. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи