Звездина стотка Арманију

Кошаркаши Црвене звезде савладали су на свом паркету екипу Арманија са 100:89 у оквиру 22. кола Евролиге. Наредни меч црвено-бели играју против Бамберга у Немачој 23. фебруара.

Најефикаснији у победи Звезде били су Јанковић и Лесор са по 15 поена, док је Француз додао и десет скокова. Запажени су били и Рочести са 14 поена и девет асистенција, Омић са 11 и Дангубић са десет поена.

Код гостију најрасположенији били су Кузминскас са 17 и Гаудлок са 15 поена.

Звезда је успавано ушла у меч дозволивши противнику да се распуца, али су изабраници Душана Алимпијевића након неколико минута игре успели да се разбуде, затегну одбрану и врате се у меч.

Звездина одбрана бриљирала је средином друге четвртине, док су у нападу црвено-бели навијаче на ноге дизали зауцавањима у транзицији и тројкама након протока лопте.

У трећој деоници виђена је највећа предност на мечу која је износила 11 поена за Звезду, која ипак није добро привела крају ту деоницу, па је питање победника било решено тек у четвртој четвртини.

У последњој деоници Звезда је одржавала предност и потпуно дотукла ривала атрактивним потезима Лесора, Јанковића и Рочестија, чиме је успела да приведе меч крају без много узбуђења и упише важну победу у борби за наредну фазу такмичења.

Звезда је уписала девету победу и налази се на подели десетог места, док је Армани забележио 15. пораз и налази се на 14. позицији табеле.

Наредни меч Звезда игра против Бамберга 23. фебруара у Немачкој.

Ток меча:

20.45 - Крај меча, победа Црвене звезде над Арманијем 100:89.

20.19 – Завршена је трећа деоница након које Звезда води 71:65. 

Још једна деоница која припада Црвеној звезди, додуше минимално. Црвено-бели су још једном стварали највећу предност од 11 поена, али нису успевали да ту разлику одрже или повећају, па је Армани успео да поенима пред крај четвртине остане резултатски у мечу.

19.58 – Настављен је меч у дворани "Александар Николић".

19.43 –Након првог полувремена Звезда води 50:45. Најефикаснији код црвено-белих су Рочести са десет, Лесор са девет и Дангубић са осам поена. Код гостију Гаудлок има 12, Тиодор, Кузминскас и Мицов по седам поена.

Звезда је успавано стартовала и другу деоницу, па је Армани успео да изједначи и минимално поведе. Ипак Звездина одбрана бриљирала је средином друге четвртине, док су у нападу црвено-бели навијаче на ноге дизали зауцавањима у транзицији и тројкама. Након највећих 39:28 одвијала се резултатска клацкалица, након чега је Армани у последњим моментима друге четвртине успео да смањи дефицит на пет поена.

19.19 – Завршена је прва четвртина вођством Звезде 23:20.

Гости су боље отворили меч, поенима Тиодора и Гаудлока задавали проблема Звезди, која је ипак након неколико минута "затегла" одбрану, а потом и шутем споља успела да дође до предности на мечу.

19.00 – Након минута ћутања у част недавно преминулог Небојше Глоговца почео је меч у дворани "Александар Николић", први посед имаће екипа Арманија.

18.50 – Играчи обе екипе изашле су на паркет, у току је загревање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво