Срби блистали у НБА ноћи

Кошаркаши Денвера савладали су на свом терену Портланд, уз "дабл-дабл" Николе Јокића. Сакраменто поражен од Шарлота, уз солидну партију Богдана Богдановића. Минесота боља од Клиперса, Немања Бјелица одличан, добра игра Милоша Теодосића.

Џамал Мари је предводио Денвер до победе над Портландом са 38 поена, али је одличну партију пружио и Никола Јокић.

За 32 минута на паркету, Јокић је остварио "дабл-дабл" учинак – постигао 16 поена уз 12 скокова и пет асистенција. 

Лилард је био најефикаснији у противничкој екипи са 25 поена, а бивши играч Денвера Јусуф Нуркић такође је остварио "дабл-дабл" – 19 поена и 12 скокова. 

Шарлот је на свом терену био бољи од Сакрамента – 112:107. 

Кемба Вокер је био расположен у домаћој екипи, пошто је постигао 26 поена.

Скал Лабисјер је постигао 23 поена за Сакраменто, а српски репрезентативац Богдан Богдановић је убацио десет поена, уз седам асистенција и две ухваћене лопте у поразу свог тима.

У веома занимљивом дуелу у Лос Анђелесу, Минесота је савладала Клиперсе са 126:118.

Вигинс је постигао чак 40 поена за победнички тим, а Џеф Тиг 30. Немања Бјелица је имао врло запажену улогу, пошто је постигао 18 поена, имао девет скокова и четири асистенције. 

"Трипл-дабл" у екипи Клиперса остварио је Блејк Грифин – 32 поена, 12 скокова и 12 асистенција. 

Милош Теодосић је постигао 15 поена, имао три ухваћене лопте и шест асистенција.

Кошаркаши Атланте савладали су на свом терену Јуту са 104:90. Денис Шрудер је постигао 20 поена у победи свог тима, док је 17 за Јуту убацио Алек Буркс.

Хјустон је у Тексасу савладао Мајами са 99:90. Џејмс Харден је постигао 28 поена, Крис Пол и Ерик Гордон по 16. Хасан Вајтсајд је био најефикаснији у екипи Мајамија са 22 поена.

Мемфис је савладао Филаделфију са 105:101. Марк Гасол је постигао 19 поена за Гризлисе, док је најбољи у пораженом тиму био Дарио Шарић, који је убацио 22 поена уз десет скокова.  

Милвоки је на свом терену савладао Финикс са 109:105. Мидлтон је постигао 35 поена у победи свог тима, а Брогдон је додао 32. Најефикаснији у Финиксу био је Ворен са 23 поена.

После продужетака, Њу Орлеанс је савладао Чикаго са 132:128. Казинс је постигао 44 поена за Пеликансе, десет више од Ентонија Дејвиса.

"Буги" је постао први играч који је постигао преко 40 поена и имао 20 или више скокова и десет или више асистенција још од 1972. године и Карима Абдула Џабара.  

Грант и Робин Лопез су постигли по 22 поена за Булсе.

Кошаркаши Даласа савладали су Вашингтон са 98:75. Барнс је постигао 20 поена за Далас, Бил 18 за Вашингтон. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи