Звезда поражена у Тел Авиву

Кошаркаши Црвене звезде поражени су на гостовању у Тел Авиву од екипе Макабија са 89:75 у оквиру 19. кола Евролиге. Наредни меч Звезда 26. јануара дочекује екипу Олимпијакоса.

Најефикаснији у победи Макабија били су Џексон са 22, Тајус са 15 и Кејн са 14 поена.

У редовима Звезде истакли су се Бјелица са 13 и Рочести и Лесор са по десет постигнутих поена.

Звезда и Макаби одиграли су меч у серијама, којих је више имао Макаби.

Након бољег старта домаћина Звезда је одговорила и успела да одбрамбено задржи веома талентовани тим Макабија.

Ипак када је одбрана Црвено-белих попустила, Макаби је долазио до лаких поена у транзицији и тиме као што је то радио и са осталим тимовима Евролиге долазио до предности и своје игре.

Црвено-бели су у једном тренутку имали дефицит од 21 поена, али су успели да консолидују своје редове, "затегну" одбрану и вежу неколико добрих и креативних напада и потпуно се врате у меч.

Међутим у последњим моментима треће и на почетку последње деонице Макаби је поново вратио двоцифрену предност, коју је до краја меча без већих проблема одржавао и уписао битну победу у борби за наредну фазу такмичења.

"Понос Израела" уписао је десету победу у 19 одиграних мечева и налази се на осмом месту на табели, док је српски представник забележио 12. пораз и тренутно је дванаестопласирани. 

Наредни меч Звезда игра против Олимпијакоса на свом паркету 26. јануара.

Ток меча:

21.49 – Крај меча, победа Макабија 89:75.

21.26 – Оживела је Звезда у трећој деоници и успела да преко неколико добрих одбрана и лаких поена на другој страни дефицит од 21 поена смањи на седам, али у тим моментима нису црвено-бели показали концентрацију. Дозволили су да се Макаби "освести" у последња два минута последње деонице и дође до недопустиво лаких поена у тим моментима и четвртину ипак заврши са предношћу од 12 поена.

21.07 – Настављен је меч. 

20.51 – Након првог полувреме Макаби води са 47:29. Најефикаснији у Макабију су Тајус са 11 и Кејн са осам поена. Код Звезде седам је постигао Енис, а поен мање Фелдин.

Меч је дуго био ван сваког ритма и претераног квалитета, што је одговарало Звезди која је била на почетку деонице у егалу. Ипак до краја друге четвртине распала се Звездина одбрана, а проблеми у нападу су након повреде јединог расположеног Џејмса Фелдина постајали све већи, па је Макаби дошао до препознатљиве игре у транзицији и лаких поена у серији, којима су стигли до готово недостижне предности.

20.25 – Завршена је прва четвртина након које Макаби води са 23:16. Након почетног одмеравања снага, Макаби је "додао гас", серијом 7:0 стекао предност и натерао Звезду на рани тајм аут. Успели су црвено-бели да узврате мини серијом, али су потом губили лопте, што је Макаби користио да у транзицији дође до лаких поена.

20.05 – Почео је меч. 

20.00 – Играчи обе екипе изашли су на терен Менора Мивтахим арене, у току је загревање.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво