Химки савладао Звезду у Београду

Црвена звезда – Химки 70:79. Кошаркаши Црвене звезде доживели су нови пораз у елитном такмичењу, пошто су у мечу 18. кола Евролиге на свом терену поражени од руског Химкија. Одличне партије Рочестија и Дангубића нису биле довољне да се заустави разиграна екипа предвођена Алексејем Шведом и Стефаном Марковићем. Следећи меч црвено-бели играју већ у четвртак у Тел Авиву против Макабија.

Кошаркаши Црвене звезде забележили су 11. пораз у Евролиги, пошто су у мечу 18. кола на свом терену изгубили од Химкија са 79:70.

Изабраници Душана Алимпијевића тако су значајно умањили шансе да се нађу међу осам најбољих екипа у такмичењу, али до краја лигашког дела остало је још 12 утакмица, у којима ће Звезда покушати на направи чудо.

Црвено-бели су добро почели меч против Химкија, нарочито захваљујући Дангубићу који је у првих пет минута погодио четири тројке.

Руси се буде под диригентском палицом Алексеја Шведа, али Звезда на полувреме одлази са шест поена предности (37:31).

Трећи део обележиле су честе промене вођства два тима, а у последњу четвртину Звезда је ушла са предношћу од два поена.

Ипак, последња четвртина у потпуности је припала гостима из Москеве, који су у једном тренутку стигли и до двоцифрене предности.

Тејлор Рочести меч је завршио са 27 поена (тројке 5/8), док је Дангубић одиграо једну од најбољих партија у црвено-белом дресу са 20 поена.

У победничком тиму најбољи је био Швед са 29 поена, Андерсон је додао 14, а Томас 11. Стефан марковић меч је завршио са седам поена и шест асистенција.

Црвено-бели наредни меч играју већ у четвртак, када ће у Тел Авиву играти меч против Макабија.

Овако је протекао меч: 

20.48 – Крај меча, Химки је савладао Звезду са 79:70.

Лоше је одиграла Звезда завршницу утакмице, што је Химки искусно искористио и стигао до нове победе у Евролиги. 

20.35 – Ушли смо у последњих пет минута, а Химки води са 67:62.

Тешко Звезда проналази решења у нападу, док Химки има више играча расположених за игру. 

20.23 – После три одигране четвртине, Звезда води против Химкија са 54:52.

Смењивале су се екипе у вођству, али Рочести доноси Звезди предност пред последњих десет минута. Управо је Американац најефикаснији на мечу са 20 поена, Дангубић је још на 18. Швед је постигао 18, а Андерсон 10 поена за Химки.

20.13 – Средина игре у трећој деоници, нерешено је 43:43.

Добро је руски тим ушао у друго полувреме, повео са четири поена предности, али се Звезда враћа у игру поенима Бјелице и Рочестија са линије за слободна бацања. 

20.04 – Настављен је меч. 

19.49 – Након 20 минута кошарке, црвено-бели имају предност од шест поена (37:31). У неким моментима та предност је била и двоцифрена, али је руски тим показао, пре свега, довољно менталне стабилности да се врати у сусрет.

Дангубић је одиграо можда и најбоље полувреме у црвено-белом дресу и најефикаснији је са 18 поена, док је Рочести додао 13. У руском тиму најбољи је Алексеј Швед са 11 поена. 

19.34 – Средина игре у другој четвртини, Звезда води 27:23.

Скоро четири минута црвено-бели нису постигли кош, што Химки користии да стигне до изједначења, али Рочести тројком доноси нову предност домаћину. 

19.21 – После прве четвртине Звезда води са 21:14.

Дангубић убедљиво најефикаснији на мечу са 12 поена, на другој страни Швед је постигао шест. Мало поена у другом делу прве четвртине, али оно што је најважније је да Звезда има предност. 

19.07 – Почетак утакмице обележио је Немања Дангубић, који је погодио већ четири тројке, па црвено-бели воде са 14:8. 

19.00 – Почео је меч у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво