Пораз Звезде у Истанбулу

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у оквиру 17. кола Евролиге од екипе Ефеса на гостовању са 104:95. Наредни меч црвено-бели играју 16. јануара против Химкија на свом терену.

Најефикаснији у редовима домаћина били су Драгић са 24, Мекалум са 20 и Данстон са 13 поена.

Код Звезде најрасположенији били су Бјелица са 15, Рочести са 14 и Јовановић са 13 поена на мечу.

Звезда и Ефес одиграли су меч са великим бројем поена, што је ипак резулат лоших одбрана на обе стране.

Тим из Турске је у предности био током читавог меча, а иако је у неколико наврата успела да приђе на два или четири поена разлике, Звезда није успела да озбиљније запрети Ефесу, који је без проблема привео меч крају.

Након 17 одиграних утакмица, Звезда има скор од седам победа и десет пораза и налази се на 11. позицији на табели, док је Ефес уписао пету победу уз 12 пораза и налази се на 15. месту.

Наредни меч Звезда игра 16. јануара у дворани "Александар Николић" против екипе Химкија. 

Ток меча:

20.28 - Крај меча, победа Ефеса над Звездом – 104:95.

20.00 – Након три четвртине, резулат је 77:71 у корист домаћина. Још једна деоница са већим бројем поена на обе стране, али још једна деоница коју добија Ефес. Поново се турски тим одвајао, али није успевао да се одбрани од налета Звезде. Црвено-бели су успели да дођу до два поена заостатка, али је домаћин успео да стекне већу предност, са којом улази у последњу четвртину.

19.35 – Настављен је меч.

19.20 – Завршено је прво полувреме, Ефес води са 50:46. Најефикаснији у редовима домаћина били су Драгић са 11, Данстон са десет и Симон са осам поена. Код Звезде Рочести и Бјелица постигли су по осам, док су по шест постигли Лесор и Фелдин.

Друга четвртина протекла је у знаку слабијих одбрана на обе стране. Ефес је имао и 13 поена предности, али је лоше затворио полувреме и дозволио Звезди да се врати у меч. Црвено-бели изашли су из нападачке кризе и пред одлазак на одмор смањили дефицит на четири поена.

18.50 – Завршена је прва четвртина, након које Ефес води са 22:21. Поприлично изједначена прва деоница одиграна је у Истанбулу. Обе екипе су слабије дефанзивно отвориле меч, а нападачки додавале гас како је време пролазило. Најефикаснији на обе стране су ветерани Бјелица и Симон са по осам поена. 

18.30 – Почео је меч.

18.25 – Кошаркаши обе екипе изашли су на паркет дворане "Синан Ердем", у току је загревање и меч ускоро може да почне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво