Српски окршај у Калифорнији, одличне партије Богдановића и Теодосића

Лос Анђелес клиперси савладали су Сакраменто кингсе (121:115), што је много мање важно љубитељима кошарке у Србији када се зна да су и Богдан Богдановић и Милош Теодосић одиграли наглашено квалитетно.

Богдановић је меч почео на клупи, али је на паркету провео тачно пола сата, а то време је испунио са 22 поена (највише у тиму из престонице Калифорније), четири ухваћене лопте и две асистенције.

Теодосић је почео меч за Клиперсе, на паркету је провео 25 минута, а постигао је десет поена и имао је девет асистенција.

Највише поена поред свог имена има Лу Вилијамс, који је постигао 30 поена. На другој страни, у екипи Кингса, Богдановића је пратио Џорџ Хил са 21 поеном.

НБА лига, решена да глобализује свој утицај (или "рич", како маркетиншки стручњаци воле да кажу), прати НФЛ лигу и организује мечеве у другим земљама, па и на другим континентима. Поред мечева у Мексику и Кини, НБА се игра у Лондону, у О2 арени, где су Бостон селтикси играли са Филаделфија севентисиксерсима.

Екипа из Масачусетса је славила победу са 114:103. Џеј Џеј Редик је постигао највише поена (22), а Џејлен Браун из Бостона био је веома близу (21 поен).

Џоел Ембид је имао "дабл-дабл" учинак са 15 поена и десет скокова. Кајри Ирвинг, у дресу Селтикса, имао је 20 поена, шест скокова и седам асистенција.

Торонто репторси су били веома убедљиви против Кливленд кавалирса, победивши једног од фаворита за НБА титулу ове сезоне – 133:99.

Леброн Џејмс је постигао 26 поена, али је у осталим статистичким параметрима подбацио, посебно за његове стандарде (три скока, једна асистенција). Кевин Лав је постигао десет поена и имао је девет скокова. Џеј Ар Смит, готово невероватно, за 27 минута на терену није убацио нити један кош. Имао је по један скок и асистенцију.

Као потпуни контраст овоме, чак седам кошаркаша Репторса имало је двоцифрен број постигнутих поена. Фред Ванвлит је био први међу једнакима са 22 поена. Џејкоб Поелти је имао по 12 поена и ухваћених лопти, али је њега засенио Литванац Јонас Валанчијунас са 15 поена и 18 ухваћених лопти за 18 минута на терену.

Лос Анђелес лејкерси су, захваљујући серији од 13:0, савладали Сан Антонио са 93:81.

Брендон Инграм је био најефикаснији кошаркаш на мечу са 26 поена. Лонзо Бол је постигао 18 поена, имао је десет скокова и шест асистенција, највише у свом тиму.

Најефикаснији у тиму из Тексаса био је Ламаркус Олдриџ са 20 поена, а одмах уз њега био је Брин Форбс са 18 поена. Пау Гасол је постигао девет поена, чему је додао 12 скокова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара