Звезда победом отворила нову годину

Кошаркаши Црвене звезде савладали су на свом паркету екипу љубљанске Олимпије са 80:76 у оквиру 14. кола регионалне АБА лиге.

Најрасположенији у редовима црвено-белих били су Рочести са 16, Дангубић и Фелдин са по 13, док је Бјелица постигао 12 поена.

Код гостију најефикаснији били су Морган и Шпан са 15, док је Лорбек постигао 12 поена. 

Звезда је пред нешто више од шест хиљада гледалаца у дворани "Александар Николић" добрано намучила како би забележила 12 победу у такмичењу. 

Гости из Љубљане су пружили велики отпор браниоцу трофеја и питање победника није било познато све до последњих минута меча, када је Звезда успела да преломи меч у своју корист. 

Након велике резултатске клацкалице, Звезда је на шест минута до краја дошла до највеће предности на мечу која је у том тренутку износила девет поена. 

Чинило се да ће црвено бели релативно лако привести меч крају, али је што својим грешкама, што поенима Олимпије меч ушао у неизвесну завршницу. 

У тим моментима ни једни ни други нису блистали, Олимпија је у неколико наврата губила лопту, а Звезда машила слободна бацања, али је успела да упркос веома лошим процентима шута победи први меч у новој календарској години.

Звезда након 14 одиграних мечева има 12 победа и налази се на лидерском месту на табели, док је Олимпија уписала девети пораз и налази се на деоби деветог места. 

Изабраници Душана Алимпијевића победом су направили добру увертиту пред евролигашки обрачун са Жалгирисом у петак, док наредни меч АБА лиге игра у Подгорици против Будућности 8. јануара.

Олимпија наредни меч игра на свом паркету против екипе Меге Бемакса у петак.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво