Томас дебитује за Кливленд: Спреман сам да будем то што јесам

Плејмејкер Кливленд кавалирса Ајзеа Томас дебитоваће на мечу против Портланда и ступити на терен након што је пропустио завршницу прошле и 36 утакмица ове сезоне због повреде кука.

Томас је трејдован из Бостона у Кливленд заједно са Џејом Краудером и Антеом Жижићем за Кајри Ирвинга. 

Ајзеа је веома специфичну повреду кука задобио у прошлосезонском плејоф мечу са управо Кливлендом, а како је саопштио тим из Охаја, Томас ће забележити дуго чекани деби против екипе Портланда у ноћи уторка на среду, уз рестрикцију минута. 

"Дуго смо чекали да се то деси и сада је тај моменат напокон дошао. Знам колико је напорно вежбао и био уз све ове момке од почетка сезоне. Желим да видим како ће се снаћи на терену, како ће изгледати у самом мечу, који се доста разликује од тренинга. Акценат ће бити на продорима у рекет, брзини, екплозивности и његовој способности да постиже поене. Мислим да је он играч који толико тога може да допринесе екипи и сви у тиму смо од првог дана узбуђени што је Ајзеа играч Кливленда", изјавио је тренер Кавса Тајрон Лу.

Томас је изјавио како у његовом опоравку "није било пречица" и да је добио зелено светло како тренерског тима, тако и саиграча да покаже шта зна на терену.

"Превише дуго чекам на ово, али таква је била повреда. Са екипом сам прошао све тренинге, на сваком мечу био на клупи, бодрио их, али и студирао њихове потезе. Знам своје задужење, а примарно је да лопту шутирам и погађам у кош, толико је једноставно. Само хоћу да изађем на терен, креирам и правим исправне потезе како бих и себи и другима стваро прилику да постигну кош", рекао је Томас.

"Моји саиграчи су сјајни момци, дочекали су ме отворених руку и дали зелено светло да шутирам. Чак и на тренингу ми говоре да престанем да додајем превише већ да постижем поене. Много ми је лакше да будем оно што јесам када имам такву подршку. Притом, уз себе на паркету ћу имати најбољег играча на свету, додао је плејмејкер Кливленда. 

28-годишњи плејмејкер је драфтован 2011 године као последњи пик на драфту те године, а током каријере наступао је за Сакраменто, Финикс и Бостон пре него што је трејдован у Кливленд.  

Прошле сезоне је у дресу Селтикса бележио најбоље бројке у каријери са по 29 поена по мечу уз проценте шута из игре од 46 одсто.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво