Лејкерси повлаче Кобијеве дресове

Лос Анђелес Лејкерси ће на полувремену меча са Голден Стејтом приредити церемонију дизања под сводове дреса легенедарног Кобија Брајанта. Тим из Ел-Еја одлучио је да повуче оба дреса у којима је Брајант наступао. Свечана церемонија биће одржана у ноћи између 18. и 19. децембра.

Број осам на леђима носио је од дебија у Лејкерсима 1996. године, па све до сезоне 2005/06, пре него што је узео број 24, који је носио до краја две деценије дуге каријере коју је провео само у једном клубу.

Коби Брајант завршио је каријеру 2016. године и освојио је пет шампионских титула. Он је најбољи стрелац Лејкерса у историји са 33.643 поена у регуларном делу сезоне и 5.640 поена у плеј-офу.

Легендарни кошаркаш је 18 пута биран у "Ол стар" тим, два пута је био МВП великог финала НБА лиге и једном регуларног дела сезоне.

Током каријере, имао је просек од 25 поена по утакмици и трећи је на листи најбољих стрелаца у историји, после Карима Абдул-Џабара и Карла Мелоуна.

Лејкерси су до сада повукли дресове Карима Абдул-Џабара, Вилта Чемберлена, Шакила О'Нила, Меџика Џонсона, Џејмаса Вортија, Џерија Веста, Џамала Вилкиса. Елџина Бејлора и Геила Гудрича. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво