Звезда се мучила, али славила у Бару за прво место

Кошаркаши Црвене звезде савладали су на гостовању екипу Морнара из Бара са 82:74 у оквиру 12. кола регионалне Аба лиге, чиме су преузели лидерску позицију на табели.

Најефикаснији у победи Звезде били су Јанковић и Фелдин са по 18 постигнутих поена, 13 је постигао Рочести, а десет додао Давидовац.

Код домаћина најрасположенији били су Луковић са 18 поена, Нидам са 15 и Рос са 14.

Морнар је веома добро ушао у меч и потпуно шокирао Звезду у првој деоници у којој је тим из Бара имао 13 поена предности.

Ипак бранилац трофеја Аба лиге је успео да пре свега дефанзивно појача темпо, а потом и преко веома расположеног Јанковића у нападу сустигне предност домаћина и поведе до краја полувремена. 

У другом полувремену Звезда је играла њој препознатљивију игру, све више повећавала предност у трећој, а одржавала у последњој деоници.

Деби у црвено-белом дресу забележила је и нова аквизиција Звезде Дилан Енис, који је провео нешто мање од три минута, за којих је успео да погоди једно слободно бацање.

Звезда је уписала седму узастопну, а десету укупно победу у Аба лиги, чиме се изједначила са Будућности по скору, али због боље кош разлике црвено-бели се налазе на првом месту на табели.

Наредни меч у регионалном такмичењу Звезда игра 25. децембра у Сремској Митровици против екипе Меге, док Морнар два дана раније гостује у Београду против Партизана.  

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво