Звезда преокренула за победу у Валенсији

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Валенсије на гостовању са 86:82 у оквиру 12. кола Евролиге. Наредни меч црвено-бели играју у Истанбулу против Фенербахчеа 19. децембра.

Звезду је до победе предводио Џејмс Фелдин са 26 постигнутих поена, помоћ је имао Рочестију који је додао 13 поена и Антићу који је меч завршио са десет. 

Код домаћина Сан Еметерио је постигао 17, Плајс 13, а Абалде 12 поена. 

Звезда је одиграла меч са доста успона и падова, након одличних 18 минута првог полувремена, црвено-бели су јако лоше затворили прво полувреме, ушли у кризни период који се наставио и у другом полувремену у којем је Звезда пре свега нападачки посустала. 

Ипак у последњој деоници пре свега чврстом одбраном, а потом и много бољим нападом, предвођени Џејмсом Фелдином који је погађао и за два поена и био сигуран са линије за слободна бацања, Звезда је направила кључну серију од 15:0 и прво изједначила, а потом и повела.

Одличну улогу у последњим моментима меча имали су Антић и Давидовац, као и до тад неприметни Милко Бјелица који је успео пре свега на дефанзивном плану, да донесе превагу на Звездину страну.

Црвено-бели уписали су трећу везану победу у Евролиги, па након 12 одиграних мечева имају скор од пет победа и седам пораза, налазе се на 11. месту чиме су се приближили водећим екипама такмичења.

Валенсија је уписала девети пораз чиме дели најлошији скор Евролиге са Ефесом и Арманијем.

Наредни меч Црвена звезда игра 19. децембра у Истанбулу против Фенербахчеа.

Ток утакмице: 

22.27 – Крај меча, победа Црвене звезде у Валенсији 86:82. 

21.57 – Након одигране три четвтине Валенсија води са 63:56. Домаћин је готово потпуно затворио прилазе ка свом кошу, а Звезда никако не успева да нападачком креацијом "разбије" одбрану Валенсије, која је прешла у вођство које домаћин из поседа у посед повећава.

21.36 – Настављен је меч у Шпанији. 

21.21 – Након првог полувременa Звезда води 40:38. Звезда је добро почела, али веома лоше затворила другу четвртину. Црвено-бели су имали и двоцифрену предност, али је Валенсија заиграла чвршће у одбрани, што је направило проблем Звездином нападу и домаћин је успео серијом 9:0 да се потпуно резултатски врати у меч. Најефикаснији код Звезде су Рочести и Дангубић са девет поена, код Валенсије по шест имају Плајс и Грин.

20.51 – Завршена је прва четвртина након које Звезда води 26:22. Једна нападачки веома добра четвртина Звезде што говори и број постигнутих поена црвено-белих уз добре проценте шута, поготово за два поена (9/11). Проблем за српског представника може бити доста фаулова које праве, и самим тим личне грешке Бјелице који има две и Јанковића који је направио три.

20.30 – Почео је меч у Валенсији, први посед ће имати кошаркаши Звезде.

20.15 – Валенсија је на друштвеној мрежи "Твитер" на ћирилици пожелела добродошлицу Звезди.

Београдски тим им није остао дужан већ се на шпанском захвалио и узвратио лепим речима и жељама.

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић уочи гостовања Валенсији у 12. колу Евролиге изјавио је да шпански тим, упркос серији пораза, на свом терену никад не може да буде аутсајдер.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво