Дилан Енис: Велики корак у мојој каријери

Нови кошаркаш Црвене звезде Дилан Енис, одрадио је у понедељак обавезне лекарске прегледе и тестове, и задужио опрему на почетку свог двоипогодишњег уговора који је потписао са актуелним шампионом АБА и КЛС лиге, и представником Србије у Евролиги.

Енис је играо је за Орегон универзитет, одакле је стигао у Србију, где је просечно у АБА лиги постигао скоро 18 поена по мечу, уз 5,5 асистенција, 4,4 скока и 2,3 асистенције.

Бек пореклом са Јамајке и канадским пасошем, није крио узбуђење новим поглављем и кораком напред у својој кошаркашкој каријери.

"Врло сам узбуђен доласком у Црвену звезду. Велики корак у мојој каријери напред, велики корак на овом мом кошаркашком путовању. Придружити се овако великом клубу, који има велику кошаркашку културу и страст, то је својеврсни благослов за мене. Једва чекам да се придружим момцима и одрадим први тренинг у уторак", рекао хе нови играч црвено-белих.

Енис је шести играч по корисности у регионалном такмичењу са просечним индексом корисности од 19,27.

Дилан је као бивши играч Мега Бемакса имао прилику претходних месеци да се упозна са ситуацијом у овдашњој кошарци, и већ је стекао слику о томе у какав клуб и тим прелази. Нови изазов је и Евролига...

"Долазак у Црвену звезду у том смислу је остварење сна. Доћи у Европи, и наћи се на највишем нивоу, играти Евролигу, борити се за победе и трофеје у АБА лиги. Али, са друге стране, не желим да раздвајам утакмице на велике и мале, и да постављам себи додати притисак. Понавјам, докле год играмо чврсто, пуно радимо, верујем да ће све бити добро", рекао је Енис.

Нови играч Звезде имао је и поруку за навијаче: "Хвала Вам на огромној подршци, видео сам током викенда путем друштвених мрежа сву подршку када је објављено да сам играч Црвене звезде . Немам довољно речи да Вам се захвалим на лепим жељама, и једва чекам да обучем дрес и да представљам клуб на најбољи могући начин", рекао је за Дилан Енис који ће у Црвеној звезди носити дрес са бројем 31 на леђима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво