Богдановић веома добар у поразу Краљева, играо и Марјановић

У ноћи између недеље и понедељка на паркетима НБА дворана нашла су се четири тима за које наступају српски кошаркаши. Једину победу је остварила Минесота, али без Немање Бјелице у тиму. Богдан Богдановић је поново одиграо квалитетну партију, Николе Јокића није било у саставу Денвера због повреде, док је Бобан Марјановић играо пет минута за тим Детроита, а за то време је постигао два поена.

Торонто Репторси су стигли у престоницу Калифорније и јасно показали зашто су једна од екипа која игра најквалитетнију кошарку у НБА лиги. Кингси су предност имали само у једном моменту на сусрету, а она није прешла један поен. Сваку четвртину добио је Торонто (22:17, 32:29, 25:21, 23:20), у чијим редовима је најбољи био Демар Дерозен са 25 поена и девет асистенција.

Најефикаснији у редовима Сакрамента био је Зек Рендолф са 18 поена и 11 скокова.

Богдан Богдановић је био у стартној петорци Кингса, а за 29 минута у игру постигао је 15 и имао је по један скок и асистенцију.

Детроит Пистонси нису издржали налет захукталих Бостон Селтикса (91:81). Тобајас Херис је имао 19 поена, Андре Драмонд чак 15 скокова, али је тим из Масачусетса у овом моменту прејак за већину лиге. Ал Хорфорд је предводио Селтиксе са 18 поена и шест асистенција.

Индијана Пејсерси су са 126:116 савладали Денвер Нагетсе. Меч каријере одиграо је Виктор Оладипо, који је постигао чак 47 поена. Најбољи у редовима тима из Колорада био је Треј Лајлс са 25 поена. Кенет Фарид је имао 11 скокова, али је томе додао само четири поена.

Најнеизвеснији меч одиграли су Минесота и Далас у којем је, после 21 промене вођства, напослетку славио тим Маверикса резултатом 97:92. Карл-Ентони Таунс је обележио сусрет са 28 поена и 12 скокова.

Меч Њу Орлеанс Пеликанса и Филаделфије Севентисиксерса отишао је у продужетак, а на крају је славио тим из Луизијане са 131:124. Џру Холидеј је постигао 34 поена, али је можда и упечатљивији учинак Рејџона Ронда, који је имао 18 асистенција. Дарио Шарић, млади хрватски кошаркаш у редовима тима из Пенсилваније, имао је "дабл дабл" учинак са 13 поена и 11 скокова.

Европски кошаркаш који се најбоље провео у ноћи између недеље и понедељка јесте Кристапс Порцингис, Летонац из Њујорк Никса, који је убацио 30 поена и имао осам ухваћених лопти у тријумфу над Атланта Хоксима резултатом 111:107.

Најбољи у редовима екипе из Џорџије био је такође Европљанин, млади Немац Денис Шредер, који је постигао 21 поен. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво