Звездина "стотка" Ефесу у пуном "Пиониру"

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Ефеса са 100:81 у оквиру 11. кола Евролиге. Распуцани црвено-бели везали су две победе у елитном такмичењу, а наредни меч играју 15. децембра у Шпанији против Валенсије.

Најефикаснији у победи Звезде био је Џејмс Фелдин са 29 постигнутих поена. Помоћ је имао у Рочестију који је додао 11 и Добрићу и Дангубићу који су постигли по десет поена.

Код Ефеса најрасположенији био је Данстон са 16, Драгић је постигао 14, а Штимац 12 поена.

Звезда је одиграла један веома сигуран меч у ком је водила свих 40. минута, имала контролу темпа и тока меча и успевала да сваки пут одбије налете Ефеса. 

Поново су црвено-бели имали шутерско вече у коме су тројке погађали са 50 одсто успешности (14/28), а када би Ефес покушао да затвори тај шут, Звезда је углавном преко Фелдина и Рочестија успевала да пенетрацијом изнуди добар изглед за постизање поена. 

Звезда је везала три победе, од чега две у Евролиги, па након 11 одиграних кола има скор од четири победе и седам пораза чиме заузима 12. место на табели.

Ефес је уписао осми пораз, чиме се налази на зачељу табеле. 

У наредном колу црвено-бели играју против Валенсије у гостима 15. децембра. 

Ток меча:

21.00 – Крај меча, Звезда је убедљиво савладала Ефес са 100:81 и забележила четврту победу у Евролиги.

20.39 – Након три деонице Звезда води са 74:62.

Трећа четвртина протекла је у неколико серија које су правиле обе екипе, Звезда је имала предност од 15 и 14 поена, Ефес у два наврата прилазио на девет и шест поена, али на крају Звезда је успела да поенима Фелдина те Ефесове серије одбије и врати двоцифрену предност. 

20.19 – Почела је трећа четвртина.

20.05 – Завршено је прво полувреме које је трајало више од сат времена, након којег Звезда води са 50:44.

Најефикаснији код Звезде су Фелдин са 15, Рочести са осам, Добрић и Дангубић по седам поена, а запажен је био и Јанковић са шест поена и седам скокова за 11 минута. Код Ефеса Драгић има 12 поена, Данстон и Адамс по седам, Штимац шест.

Ефес је играо боље у другој четвртини, успели су да надокнаде двоцифрени дефицит и поенима Штимца, Данстона и Драгића смање разлику звезде на шест поена. Звезда је наставила да шутира, али не и да погађа у високим процентима, па изабраници Душана Алимпијевића морају да на други начин "измисле" поене. Још један од проблема могу бити личне грешке Бјелице који их има три.

19.55 – Настављен је меч у дворани "Александар Николић".

19.46 – Већ неколико минута траје прекид због техничких проблема у дворани. Играчи обе екипе се поново загревају, док организатори покушавају да оспособе семафор. 

19.22 – Завршена је прва четвртина резултатом 29:23 за Црвену звезду. Домаћин је одлично ушао у меч, поготово нападачки што показује број постигнутих поена. Звезда игра воема течно, што отвара доста шутева са дистанце, али и разиграва већи број играча. У одбрани Звезда игра дисциплиновано и Ефесу дозвољава да поентира са линије слободних бацања и преко индивидуалних квалитета.

19.00 - Почео је меч у готово пуној дворани "Александар Николић".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи