Алимпијевић: У налету смо, да наставимо у том ритму против Ефеса

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да екипа у налету и добром расположењу дочекује Ефес у Евролиги и да очекује да настави са успоном форме.

"Дочекујемо Ефес у добром налету, трудимо се да наша игра добија праве контуре већ у овој фази такмичења и после Реала и Игокее наставимо мини-циклус. Атмосфера је увек боља када се побеђује, било је тешко вратити се после победе у Мадриду која није обична, али смо успели то искористимо да поделимо минутажу против Игокее, да пробамо неке ствари са другим играчима. Желимо да у добром ритму наставимо мини-циклус који се завршава са Ефесом и Цибоном", рекао је Алимпијевић за клупски сајт.

Тренер црвено-белих скренуо је пажњу да се поново ствара непотребан притисак на екипу.

"Ствара се некакав терет овој новој генерацији, нешто што ни претходна на крају свог циклуса није играла. Звезда прошле године није играла међу осам најбољих, не видим зашто се то бреме намеће овој генерацији. Драго ми је јер се види напредак код играча, не само у кошаркашком смислу, већ и у сазревању, комуникацији, храбрости, па и у кошарци. Они су сада бољи него на почетку и играће све боље".

Капитен Бранко Лазић похвалио је бившег саиграча, сада центра Ефеса Владимира Штимца, али поручио да очекује да Црвена звезда одигра добар меч.

"Штимац је фантастичан, такав је већ две сезоне и много ми је драго због њега. Ефеса ове сезоне можда није стартовао како се очекивало и у складу с рејтингом клуба, али је у последње време подигао форму. Показали смо да можемо да добијемо велике тимове и на њиховом паркету. Утакмицу са Реалом и Игокеом треба да искористимо као путоказе, али и чињеницу да се враћамо у "Пионир", рекао је Лазић.

Утакмица 11. кола Евролиге између Црвене звезде и Ефеса игра се у четвртак од 19 сати у дворани "Александар Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво