Убедљив пораз Партизана у Вилњусу

Лијетувос – Партизан 93:75. Кошаркаши Партизана забележили су и шести пораз у овогодишњем Еврокупу, пошто су у Литванији убедљиво изгубили од Лијетувоса. Црно-бели играли без Величковића и Вилијамс-Госа, у појединим тренуцима били равноправан ривал, али су направили велики број грешака. Наредни меч Партизан игра наредне среде у Београду, а противник је екипа Билбаоа.

Кошаркаши Партизана поражени су у Вилњусу у мечу седмог кола Групе Ц Еврокупа. Лијетувос је славио победу резултатом 93:75 и тако забележио пчетврту победу у такмичењу ове сезоне.

Црно-бели су у Литванији играли знатно ослабљени, без капитена Новице Величковића и првог плејмејкера Најџела Вилијамс-Госа, али су и поред тога успели да одиграју солидно у одређеним деловима кмеча.

Партизан се држао до финиша друге четвртине, у једном тренутку имао и предност, али су домаћи искористили краћу клупу Партизана и само једног правог плејмејкера у игри и стигли до двоцифрене предности.

Покушали су црно-бели још једном да нападну противника, стигли до три поена минуса, али је Лијетувос поново додао гас и после три четвртине практично решио питање победника.

Берон је био најефикаснији у победничком тиму са 22 поена, Питерсон је забележио 21, а Крејмер 12. У тиму Партизана, Милер је био најбољи са 20 поена, Ђоко Шалић је додао 15, а Никола Танасковић 11. 

Наредни меч црно-бели играју следеће среде у Београду, а противник је екипа Билбаоа, једина екипа коју су изабраници Муте Николића савладали ове сезоне у Еврокупу. 

Овако је протекао меч у Вилњусу: 

19.37 – Крај меча, Лијетувос је савладао екипу Партизана са 93:75.

Берон најефикаснији у победничком тиму са 22 поена, Питерсон је забележио 21, а Крејмер 12. У тиму Партизана, Милер је био најбољи са 20 поена, Ђоко Шалић је додао 15, а Никола Танасковић 11. 

19.24 – Ускоро улазимо у последњих пет минута меча, а Лијетувос води са 83:67. 

19.14 – После три четвртине, Лијетувос води против Партизана са 69:56.

Још једном црно-бели лоше играју завршницу четвртине (када је Милер ван терена), па домаћи још једном стижу до двоцифрене предности.

Питерсон је најефикаснији са 18 поена, Берон има десет. У тиму Партизана, Шалић је сакупио 15, Милер 12, Танасковић седам поена.

Треба истаћи да Партизан меч игра без Новице Величковића и Најџела Вилијамс-Госа. 

19.04 – Враћа се Партизан у игру, Лијетувос на средини треће четвртине води са 56:52.

Танасковић игра одличан меч, док су главни поентери у црно-белом тиму Милер и Шалић. 

18.53 – Настављен је меч у Литванији. 

18.38 – Полувреме, Лијетувос – Партизан 47:36.

Дозволио је Партизан Лијетувосу да се размаше, па литвански тим на полувремену има двоцифрену предност. Чак 10 лопти изгубили су играчи Партизана, наспрам четири Лијетувоса, и ту лежи разлог предности домаћег тима.

Тревис Питерсон је незаустављив са 16 поена, Џими Берон је постигао осам, Мартинас Екодас седам. У тиму Партизана, Ђоко Шалић и Патрик Милер постигли су по осам поена, Стевановић је на шест, док су по пет додали Андрић и Чакаревић. 

18.28 – Средина друге деонице, Лијетувос води 31:29.

Имао је Партизан вођство, али домаћи тројком Питерсона враћају предност на своју страну. 

18.18 – После прве четвртине, Лијетувос води против Партизана са 22:19.

Имали су црно-бели неколико напада да пређу у вођство, али су и под својим кошем направили неколико почетничких грешака, па домаћин држи предност од почетка меча.

Берон и Екодас најефикаснији у редовима Лијетувоса са по пет поена, Андрија Стевановић на другој страни има шест (две тројке), Шалић и Милер по четири. 

18.08 – Мало поена на почетку утакмице, па Лијетувос после пет минута игре води са 9:7. 

18.00 – Почео је меч. 

17.58 – Партизан меч почиње са следећом петорком: Милер, Маринковић, Андрић, Танасковић и Шалић. 

17.55 – У току је представљање играча две екипе, меч ће почети за неколико минута.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи