Читај ми!

Богдановић и Марјановић добри у поразима, Леброн незадржив

Богдан Богдановић одличан у завршници дуела Милвокија и Сакрамента коју су ипак добили домаћини са 109:104. Бобан Марјановић поново у игри али је Детроит поражен од Филаделфије са 108:103. Леброн Џејмс наставио серију одличних игара и у победи Кливленда над Мемфисом са 116:111. И без Јокића Денвер тимском игром начинио преокрет и савладао ЛА Лејкерсе са 115:100.

Тим Сакрамента је несигурно ушао у меч и дозволио домаћој екипи да на старту створи двоцифрену предност коју су одржавали до финиша меча када су запретили преокретом.

На нешто мање од три минута пре краја Богдан Богдановић је погодио своју прву тројку и смањио разлику на само три поена, а потом смањује и на 102:101. Ипак то није било довољно да Сакраменто начини преокрет и другу ноћ заредом тријумфује јер је феноменални Грк Адетокумбо са четири поена у финишу решава питање победника и наноси Кингсима 16. пораз у сезони.

Српски репрезентативац је дан након свог рекорда каријере и 19 поена Булсима, у игри провео 27 минута и забележио девет поена, четири скока, три асистенције и две украдене лопте.

Јанис Адетокумбо је био најефикаснији у тиму победника са 33 поена, 13 скокова, пет асистенција и три украдене лопте а одлично су га пратили Крис Мидлтон са 25 поена и Ерик Бледсо који је додао 19.

Најефикаснији у Богдановићевом тиму били су Зак Рендолф са 22 и Бади Хилд са 19 поена.
Бобан Марјановић је поново био на паркету али је његов Детроит претрпео пораз од Филаделфије са 108:103.

Марјановић је у игри провео пет минута и постигао шест поена уз два скока, а у његовом тиму је најефикаснији био Тобајас Харис са 27 постигнутих поена, а победнички тим су водили Џоел Ембид и Ковингтон са по 25 постигнутих поена.

У дуелу Мемфиса и Кливленда одлучујућу улогу је опет одиграо Леброн Џејмс.

Кливленд је добио другу четвртину убедљивим резултатом 38:20 и изгледало је да Кавси неће имати проблема у овом дуелу, али је у наставку Мемфис запретио да начини преокрет, па је на два минута пре краја резултат био изједначен 109:109.

А онда је на сцену ступио Леброн Џејмс који је са 13 узастопних поена у финишу запечатио једанаесту узастопну победу своје екипе са 116:111.

Ле Брон је имао двоструки двоцифрен учинак са 34 поена и 12 асистенција. Кевин Лав је имао 20 поена и 11 скокова, Џеј Ар Смит је додао 17, Двејн Вејд са клупе 16 поена.

Мемфису нису били довољни Тајрик Еванс који је постигао чак 31 поен и забележио 12 додавања, ни Марк Гасол са 27 поена.

Фантастичном игром у последњој четвртини Денвер је и без свог најбољег играча Николе Јокића успео да савлада Лос Анђелес Лејкерсе и стигне до 13. победе у сезони.

Остварили су то највише захваљујући тимској игри на шта упућује и статистика ефикасности, јер су чак шесторица играча Денвера имала двоцифрен шутерски учинак.

Предњачио је Џамал Мареј са 28 поена, Треј Лајлс је додао 18, Вил Бартон 16, Гари Харис и Кенет Фарид по 13 и Мејсон Пламли 12 поена.

За Лејкерсе, 20 поена је убацио Брендан Инграм а по 15 поена су имали Џулијус Рендл и Брук Лопез.

Резултати утакмица:

Бостон – Феникс 116:111
Бруклин – Атланта 102:114
Далас – ЛА Клиперс 108:82
Филаделфија – Детроит 108:103
Кливленд – Мемфис 116:111
Милвоки – Сакраменто 109:104
Денвер – Чикаго 115:100
Портланд – Њу Орлеанс 116:123 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво