Будућност боља од Партизана у „Морачи“

Будућност – Партизан 86:79. Кошаркаши Будућности савладали су на свом терену екипу Партизана у дерби мечу 10. кола регионалне лиге. Црно-бели одиграли равноправан меч са водећом екипом у такмичењу, али су Подгоричани у финишу имали више концентрације и забележили девети тријумф у АБА лиги. У наредном колу Партизан чека екипу Цедевите, док Будућност игра у гостима против ФМП-а.

Кошаркаши Партизана забележили су пети пораз у Јадранској лиги, пошто су у дербију 10. кола у Подгорици изгубили од Будућности са 86:79.

Изабраници Мирослава Николића одиграли су добар меч у "Морачи", током већег дела меча били равноправни ривал са водећом екипом у такмичењу, али је на крају пресудио квалитет и већа концентрација домаће екипе.

Будућност је забележила девети тријумф у такмичењу, а најзаслужнији за нову победу били су Немања Гордић са 19 и Кајл Гибсон са 13 поена.

Патрик Милер је био најефикаснији на мечу са 22 поена, Најџел Вилијамс-Гос додао је 14, а капитен Новица Величковић 10 у екипи Партизана.

Домаћи су боље отворили меч, брзо стигли до двоцифрене предности, али су се црно-бели брзо вратили у игру захваљујући одличном шуту за три поена.

Партизан је у неколико наврата успео и да поведе, али је Будућност у кључним моментима одиграла зрелије, са мање грешака, и у неизвесној завршници стигла до победе са линије за слободна бацања.

У наредном, 11. колу, Партизан на свом терену игра против Цедевите, док ће Будућност играти у Београду против ФМП-а.

У првом мечу дана Цедевита је на свом терену савладала екипу МЗТ-а са 77:65. 

Овако је протекао меч у "Морачи": 

20.45 – Крај меча, Будућност је савладала екипу Партизана са 86:79.

Имали су црно-бели егал меч до последња три минута, али у завршници нису успели да стигну до поена. Будућност је мирном игром и добрим извођењем слободних бацања стигла до нове победе у регионалној лиги.

Гордић је завршио меч са 19 поена, Гибсон је постигао 13. Патрик Милер био је најефикаснији на мечу са 22 поена, Вилијамс-Гос је додао 14, Величковић 10. 

20.18 – После три четвртине, Будућност води против Партизана са 71:69.

Партизан је одлично ушао у друго полувреме, шут за три поена одлично служи црно-беле (10/15). Будућност и даље води, али су гости трећу деоницу добили са десет поена предности.

Николић је на 14 поена, Гордић и Гибсон имају по 13. У редовима Партизана пробудио се Вилијамс-Гос, који је стигао до 12 поена, Милер је најефикаснији на мечу са 19. 

19.58 – Настављен је меч у "Морачи". 

19.43 – Полувреме, Будућност – Партизан 55:43.

Добро се држао Партизан током већег дела друге четвртине, у једном тренутку имао и предност, али су Подгоричани у финишу направили серију од 11:0 и са убедљивом предношћу одлазе на велики одмор.

Партизан одлично шутира тројке 6/10, али су домаћи погодили једну више. Будућност за два поена шутира фантастичних 14/15, у чему би требало да лежи разлог убедљивог вођства изабраника Александра Џикића.

Данило Николић и Немања Гордић постигли су по десет поена, Ивановић и Гибсон по девет. На другој страни најбољи је Патрик Милер са 12, Гавриловић и Андрић постигли су по шест поена за Партизан. 

19.19 – После прве четвртине, Будућност води против Партизана са 24:20.

Домаћи су боље почели меч и стигли до предности од 12:2. Ипак, црно-бели појачавају ритам, долазе до изједначења тројком Величковића (20:20), али Будућност је боље одиграла завршницу и има предност после првих десет минута.

Данило Николић најефикаснији на мечу са седам поена, на другој страни Гавриловић има шест. 

19.00 – Почео је меч у Подгорици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво