Илија Ђоковић, нови Борчев репрезентативац

На скраћеном списку кошаркаша који на квалификацијама за Светско првенство 2019. године, играју у дресу репрезентације Србије је и име 22-годишњег Илије Ђоковића, плејмејкера чачанског Борца. У националном дресу он је једини играч из Кошаркашке лиге Србије.

Да тенира кошарку одлучио је сасвим случајно. Као шестогодишњак у шетњи поред игралишта.

"Комшиница је била са мном и ја сам видео видео неки натпис, сад мали сам био нормално, нисам знао да читам, ја сам питао жену шта је, шта пише ту и она ми је рекла да је то упис младих кошаркаша и ја сам рекао е, хоћу ја тамо и тако је та прича почела.''

У досадшњој петнаестогодишњој каријери Илија је одиграо више од 1000 утакмица, а у Борцу где је већ другу сезону, кажу да је двадесетдвогодишњи Јагодинац допринео највећем успеху у новијој историји чачанског клуба, пласману у АБА 2 лигу.

"Мислим да је он свој кошаркашки таленат и потенцијал на најбољи начин наговестио и исказао у прошлој сезони и био један од сигурно најзаслужнијих играча за резултате које смо остварили'', каже Рашко Бојић, тренер КК Борац Чачак.

Значај игре за репрезентацију потврдио је и Илијин матични клуб. Борац је већ две утакмице играо без њега.

"То ћемо практиковати и у наредном периоду, ставићемо се на услугу националне селекције, али да са овим бројем играча, да се не осети у у резултату у овом делу првенства", поручио је Марко Ивановић, директор Бораца.

Због запажених резултата, од Удружења спортских новинара Чачка за 2017. годину овај млади кошаркаш ће добити и признање најбољег спортисте.

"Дечак који сав себе улаже целог кад игра утакмицу и он спада у оне играче који оперу руке у Морави и онда све боље шутирају", сматра Александар Стефановић из Удружења спортских новинара Чачка.

Позив да игра за национални тим није одбио. Овај леворуки плејмејкер већ је о у млађим селекцијама био је у свим поставама репрезентације.

"То је сваком, сваком дечачки сан да брани своје боје земље. После таквих, да будем наследник таквих играча Салета Ђорђевића, Дејана Бодироге, нисам могао ни да замислим", закључио је Илија.

Прве поене у сениорској селекцији Илија је забележио на почетку квалификација за светско првенство, у утакмици против Аустрије, а борбеност на терену показао је и против Грузије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара