Читај ми!

Богдановић играч одлуке у победи, одлични Харден

Детроит као гост изненадио Бостон у дербију Источне конференције (118:108), а Бобан Марјановић опет није био у тиму. Портланд је надиграо Њујорк у Медисон сквер гардену (103:91), Хјустон убедљиво савладао Бруклин (117:103) уз нову одличну партију Џејмса Хардена. Богдан Богдановић био играч одлуке у победи Сакрамента над Голден стејтом (110:106).

Кошаркаши Детроита су и трећи пут заредом славили победу на гостовању, овога пута изненадивши Бостон, било је 118:108 у дербију Источне конференције НБА лиге.

Иако су у неколико наврата током утакмице водили гости, домаћини су у финишу успели да изједначе и дуел уведу у драматичну завршницу. А онда је заблистао центар Детроита Андре Драмонд, који је постигао десет од последњих 18 поена свог тима и дуел завршио са 26 поена, 22 скока, шест асистенција и четири блокаде.

Ефикаснији од њега био је само Тобијас Херис са 31 поеном, а пратио их је Реџи Рекдон са 20 поена уз седам асистенција. Бобан Марјановић опет није улазио у игру.

У пораженом тиму најефикаснији је био Маркус Смарт са 23 поена и шест асистенција, а пратили су га Кајри Ирвинг са 18 поена уз девет успешних додавања и Маркус Морис са 13 поена.

Портланд је у Медисон сквер гардену оствратио трећу узастопну победу савладавши Њујорк са 103:91.

Предводио их је Демијан Лилард са 32 поена уз пет асистенција, док је Јусуф Нуркић за 30 минута уписао 12 поена, девет скокова и шест асистенција.

У пораженом Њујорку најефикаснији је био Кристапс Порзингис са 22 поена и седам скокова, а Тим Хауард је додао 16 кошева.

Индијана је на свом терену била убедљива и савладала Орландо са 121:109, а предност домаћег терена је искористио и Сан Антонио, који је после преокрета однео победу над Даласом са 115:108.

На полувремену су гости водили, али је Сан Антонио у наставку меча успео да преокрене резултат и задржи предност до коначне победе.

Предводио их је Ламаркус Олдриџ са 33 поена, десет скокова, четири асистенције и три блокаде, док је Пау Гасол утакмицу завршио са 25 поена, шест ухваћених лопти и четири асистенције. Дуел је обележио повратак на терен искусног Француза Тонија Паркера, који је меч завршио са шест поена и четири асистенције.

У пораженом тиму по 19 поена постигли су Денис Смит Џуниор и Весли Метјус, док је Дирк Новицки забележио 11 поена.

Хјустон је био више него убедљив у победи над Бруклином – 117:103.

Већ у првој четвртини расположени Џејмс Харден је са пет постигнутих тројки и 20 постигнутих поена повео тим до вођства од 40:19, а потом је, иако су гости у неколико наврата покушали да преокрену, разлика само одржавана до коначне победе.

Харден је меч завршио са 37 поена, десет скокова, осам асистенција, две украдене и четири изгубљене лопте, а пратили су га Клинт Капела са 20 и Крис Пол са четири поена уз 14 асистенција.

Код гостију Ајзеа Вајтхед је забележио 24, Спенсер Динвиди 14, а Карис Леверт 13 поена.

У последње две утакмице које су синоћ одигране Сакраменто је на гостовању савладао Голден стејт са 110:106 уз одличну партију Богдана Богдановића, који је за 22 минута игре имао 12 поена, три асистенције и два скока, али је био играч одлуке.

Богдановић је преузео одговорност у финишу меча и постигао четири поена којима је донео победу свом тиму.

Прво је 12 секунди пре краја убацио кош преко Дрејмонда Грина, а потом је фаулиран приликом шута за три поена. Србин је две секунде пре краја меча прво бацање промашио, али је погодио преостала два за коначних 110:106.

У градском дербију Лос Анђелеса, Клиперси су надиграли Лејкерсе – 120:115 уз рекордна 42 поена Вилијамса

Резултати утакмица:

Индијана – Орландо 121:109
Филаделфија – Кливленд 91:113
Бостон – Детроит 108:118
Њујорк – Портланд 91:103
Хјустон – Бруклин 117:103
Сан Антонио – Далас 115:108
Голден стејт – Сакраменто 106:110
Клиперси – Лејкерси 120:115  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво