Ђорђевић: Победа над Аустријом једна од најдражих

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је, с обзиром на околности, да је победа над Аустријом на старту квалификација за Мундобаскет једна од најдражих откад је на клупи националног тима.

"Била је ажурна утакмица, на крају смо дошли до победе. Поносан сам овим момцима и захвалан за све што су урадили од првог до последњег тренутка. Једна од мојих најдражих победа у каријери", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије после утакмице у дворани "Александар Николић".

Ђорђевић је анализирао сам ток утакмице истичући да је задовољан.

"Крећемо да градимо кућу од темеља, одрадили смо добар одбрамбени посао. Од почетка смо водили игру, благи пад почетком другог полувремена је био очекиван, али смо брзо реаговали", истакао је селектор Србије, наводећи недостатак времена за припрему, нова млада лица и специфичан моменат као разлоге због чега овај циклус доживљава као велики изазов.

Ђорђевић је поновио тезу да играче треба максимално растеретити.

"Било је важно не оптеретити играче индивидуалним учинаком и захтевом да доказују да су заслужили позив. Циљ је био релаксирати екипу, али никад нисам у потпуности задовољан јер увек може боље".

Ђорђевић се осврнуо на посету у хали и квалитету наредног противника - Грузије.

"Грузија је кошаркашкија екипа од Аустрије. Сигурно је веће име, али пред нама је она већи изазов. За ову Србију прави љубитељи ће доћи. Волео бих да гледам овај састав у пуном "Пиониру", већ у понедељак", изјавио је Ђорђевић.

Захвалио се на доласку Новаку Ђоковићу, али и Црвеној звезди што је дала дозволу играчима да наступе за репрезентацију, као и да ће одлука о њима бити донета сутра.

Селектор Аустрије Матијас Јозеф Золнер истакао је да његова екипа никад није играла против овако квалитетног противника.

"Хвала Србији на гостопримству, честитам Србији и селектору Ђорђевићу на победу. Србија је играла веома добру одбрану, а моја репрезентација се није никад сусретала са оваквим ривалом. Поносан сам како смо се борили против оваквог противника", изјавио је Золнер.

Србија после првог кола заузима лидерску позицију групе Г са једном победом као и другопласирана Немачка која је савладала Грузију 79:70.

Наредну утакмицу у квалификацијама за Светско првенство Србија ће одиграти у понедељак против Грузије у београдској дворани "Александар Николић" са почетком у 20 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи