Кошаркаши Србије убедљиви против Аустрије на почетку квалификација

Србија – Аустрија 85:64. Кошаркаши Србије успешно су почели квалификације за Светско првенство у Кини 2019. године, пошто су у дворани „Александар Николић“, савладали селекцију Аустрије. Наредни меч „орлови“ играју у понедељак против Грузије, у истој дворани.

Кошаркаши Србије савладали су Аустрију са 85:64, у првом мечу Групе Г квалификација за Светско првенство у Кини 2019. године. Меч је одигран у дворани "Александар Николић".

"Орлови", иако у ослабљеном саставу, забележили су убедљив тријумф против Аустрије и на најбољи начин започели нови квалификациони циклус.

Најбољи на мечу били су и најискуснији. Иван Паунић био је најефикаснији на мечу са 16 поена, док су по 15 постигли Мирослав Радуљица и Марко Симоновић.

У екипи Аустрије истакао се Махалбашић са 15 поена, док је капитен Шрајнер додао 11.

Од почетка сусрета видело се да је Србија квалитетнији ривал, предност изабраника Александра Ђорђевића у неколико наврата износила је више од 20 поена, док су Аустријанци покушавали честим прекидима да поремете ритам "орлова".

Утакмица није била лепа за гледање, али је селектор Ђорђевић успео да провери неке играче, који би могли у будућности да буду значајан део репрезентације. Запажену ролу пружио је Дејан Тодоровић, који је свој деби за "орлове" крунисао са осам поена.

Наредни меч Србија игра већ у понедељак, када ће у дворани "Александар Николић" гост бити селекција Грузије.

У првом мечу Групе Г квалификација, Немачка је на свом терену савладала Грузију са 79:70. 

Овако је протекао меч:

21.58 – Крај меча, Србија је савладала Аустрију са 85:64. 

21.48 – Средина последње деонице, Србија и даље убедљиво води 73:55.

Победник дуела одавно је решен, чека се само коначан резултат утакмице. 

21.31 – После три одигране четвртине, Србија против Аустрије води са 59:42.

"Орлови" играју са много осцилација, што је и разумљиво с обзиром на играчки кадар и време за припрему утакмице. Ипак, Србија држи убедљиву предност и иде ка првој победи у квалификацијама за Светско првенство.

Паунић је најефикаснији на мечу са 13 поена, Радуљица и Симоновић имају по девет, на другој страни Шрајнер је постигао 11. 

21.19 – Средина игре у трећој четвртини, Србија води са 51:35. 

21.06 – Настављен је меч. 

20.55 – Утакмицу у Београду посматра и најбољи српски тенисер Новак Ђоковић. 

20.51 – Полувреме, Србија води са 44:29.

Имали су "орлови" више од 20 поена предности, али су Аустријанци у финишу првог полувремена успели да смање предност.

Србија тројке шутира 6/12, за два поена 9/14, док су Ђорђевићеви изабраници нешто лошији са линије за слободна бацања – 8/14. "Орлови" имају више скокова и асистенција и мање изгубљених лопти од противника. 

Паунић је постигао девет поена, Тодоровић осам, док су Радуљица, Симоновић и Гагић постигли по шест. На другој страни Кох је најефикаснији са седам поена.

20.36 – Средина игре у другој четвртини, Србија има убедљиву предност – 32:16.

Одлична одбрана и добар шут за три поена доносе Србији двоцифрену предност. Симоновић и Тодоровић постигли су по две тројке, како меч одмиче игра "орлова" изгледа све боље и течније. 

20.24 – После прве четвртине, Србија води 17:12.

Велики број фаулова и слободних бацања видели смо у другом делу прве четвртине. Игра је растрзана на обе стране, ипак "орлови" сигурно држе преност на почетку сусрета. 

20.10 – После пет минута игре, Србија води против Аустрије са 9:2.

Добра игра "орлова" у одбрани, не толико течна у нападу – за сада довољно за убедљиву почетну предност.

20.01 – Почео је меч у Београду. Стартна постава Србије: Пено, Паунић, Тодоровић, Мачван и Радуљица. 

19.57 – Публика у Београду великим аплаузом поздравила је Владимира Штимца, који се недавно опростио од репрезентације Србије. Штимац је од председника КСС-а Предрага Даниловића добио на поклон урамљени дрес са бројем 100.

19.56 – Интониране су химне Аустрије и Србије, утакмица ће почети за неколико минута.

19.51 – У току је представљање тимова у дворани "Александар Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво