Ђорђевић: У овим околностима резултат нам је битнији од игре

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је пред почетак квалификација за СП 2019. да је свака наредна утакмица најважнија и да је у овом, првом, "прозору" резултат битнији од игре.

Селектор Ђорђевић и капитен Мачван обратили су се медијима након тренинга у хали "Александар Николић" у Београду.

"Много ми је драго што смо се поново окупили, овога пута у новом термину. Од ових утакмица нам зависи пласман на Светско првенство, а противници нису нимало наивни. Има неких нових играча, али мислим да неће бити проблема са уклапањем. Потребна нам је подршка публике и надам се да ћемо је имати", рекао је Мачван.

Потом се окупљеним новинарима обратио селектор Ђорђевић са врло јасним порукама. 

"Знамо и схватамо сви шта је пред нама. Свака следећа утакмица је за нас најважнија, ми тако на то гледамо и тако спремамо играче. У овом кратком периоду морамо да дођемо до аутоматизама да одиграмо на одређеном нивоу, пре свега ову прву против Аустрије", рекао је "Сале национале" и додао:

"Сада нам је најважнији резултат, а не игра или индивидуални учинак. То јесте један одређени притисак, али је зато тај изазов већи и јачи. На нама је да одговоримо на најбољи начин. Постоји велика разлика између победника и ових других. Ови други увек кажу разлог зашто је то немогуће урадити, а ови први пронађу разлог и решење", рекао је Ђорђевић.

Србија игра у петак у Београду од 20 сати против Аустрије, а онда у понедељак против селекције Грузије. Оба меча можете пратити у директном преносу на РТС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво