Окупљање кошаркаша Србије пред старт квалификација за СП

Кошаркашка репрезентација Србије окупила се хотелу "Краун плаза" у Београду уочи утакмица на старту квалификација за Светско првенство у Кини 2019. године. Први меч на програму је у петак против Аустрије у дворани "Александар Николић", други је три дана касније против Грузије.

Помоћник селектора Јовица Антонић дочекао је у београдском хотелу "Краун плаза" 13 кошаркаша, а у току дана прикључиће се и Марко Тодоровић из Билбаоа.

У Београду су се окупили Стефан Пено (Алба), Илија Ђоковић (Борац Чачак), Миленко Тепић (Бриндизи), Алекса Раданов (ФМП), Алекса Аврамовић (Варезе), Иван Паунић (Тофаш), Вања Маринковић (Партизан), Марко Симоновић (Зенит), Милан Мачван (Бајерн), Сава Лешић (Отингер), Стефан Бирчевић (Истанбул), Мирослав Радуљица (Ђангсу драгонс) и Ђорђе Гагић (Јешилгирешун).

На списку селектора Александра Ђорђевића, који вечерас долази у Србију, нашла су се још деветорица кошаркаша из Евролиге, али њима клубови нису дозволили да играју за репрезентацију.

Утакмица између Србије и Аустрије игра се у петак у дворани "Александар Николић", као и три дана касније против Грузије.

"Имамо десет нових играча, многе од њих на организаторским позицијама и треба прво њих да уведемо у систем да бисмо на утакмици колико-толико изгледали као тим и играли онако како желимо. Ово је нова ситуација за нас, али и остале репрезентације имају исти проблем. Пробаћемо да кроз ових неколико тренинга што више уведемо играче у наш начин игре", рекао је помоћник селектора Ђорђевића, Јовица Антонић.

На ширем списку пред први "прозор" квалификација нашла су се 24 играча, од којих деветорица имају клупске утакмице Евролиге у термину утакмице са Аустријом и зато не могу да се ставе на располагање Ђорђевићу.

"Ових 14 играча сигурно имамо за две утакмице, а ускоро ћемо знати да ли ћемо за понедељак добити, а вероватно хоћемо, неке играче из Евролиге, па да против Грузије наступимо у комплетнијем саставу", објашњава Антонић.

"Данас ћемо направити лаган увод, упознавање, па да се спремимо за петак", прича капитен Србије Милан Мачван.

"Нема много времена за упознавање, уигравање, али уз позитивну атмосферу и подршку публике очекујем да добијемо те две утакмице и то је најбитније", додао је Мачван.

О измењеном саставу националног тима, услед неспоразума и сукоба Фибе и Евролиге, Мачван каже:

"Мало сам разговарао са селектором, мало гледао кроз медије, али добра је екипа... Драго ми је да је Радуља стигао, ту су Бирча и Симоновић од "староседелаца"... Познајем играче и мислим да не би требало да буде проблема да се остваре ове две победе. Има доста млађих играча, играо сам са Тепићем и Гагићем, знам Саву Лешића, против Пена сам играо недавно у немачком првенству, Ђоковића знам из ФМП-а... Циљ је да се успостави добра и радна атмосфера од првог дана, јер нема много времена за упознавање и уигравање", јасан је Мачван. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи