Олимпијакос лако савладао Звезду у „братском“ дуелу

Олимпијакос – Црвена звезда 85:59. Кошаркаши Црвене звезде забележили су нови, шести пораз у Евролиги, пошто су у мечу осмог кола поражени у Пиреју од Олимпијакоса. Грчка екипа дели прво место на табели са шест победа, шампион Србије на зачељу табеле. Наредни меч екипа Звезде игра следећег четвртка против Басконије у Београду.

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Пиреју од Олимпијакоса са 85:59, у мечу осмог кола Евролиге.

Домаћа екипа лако је дошла до нове победе, шесте у такмичењу, док су београдско црвено-бели забележили шести пораз у осам одиграних утакмица.

Олимпијакос је од почетка меча ставио до знања гостима из Београда да бодови остају у грчкој луци. Звезда је успела да се резултатски примакне противнику само средином друге четвртине, док је домаћа екипа дикрирала темпо утакмице и из минута у минут повећавала своју предност.

Тејлор Рочести био је једина светла тачка у поразу Звезде. Американац је постигао 20 поена, уз шест скокова, док је Перо Антић убацио девет поена (три тројке), али све у првом полувремену.

У победничкој екипи најефикаснији је био Холис Томпсон са 14 поена, док је одличну партију забележио Никола Милутинов са 13 поена и 12 скокова.

Утакмица је средином треће четвртине била прекинута на пет минута, због сузавца који се осетио у "Дворани мира и пријатељства". Наводно, сузавац је бачен испред дворане.

Наредни меч Црвена звезда игра следећег четвртка, у Београду против Басконије. 

Овако је протекао меч у Пиреју: 

21.51 – Завршен је меч, Олимпијакос је савладао Црвену звезду са 85:59. 

21.43 – Средина последње деонице, Олимпијакос убедљиво води 74:52.

Меч је одавно резултатски одлучен, обе екипе полако приводе сусрет крају. Рочести је на 18 поена, на другој страни Милутинов има 13 поена и 11 скокова. 

21.31 – После три одигране четвртине Олимпијакос води против Звезде са 67:49.

Делује да је домаћа екипа већ "преломила" овај меч, пошто у тиму Звезде, осим Рочестија, нема расположених за игру. Рочести је далеко најефикаснији на мечу са 17 поена, на другој страни Милутинов има 11, Меклин, Стрелниекс и Принтезис по девет. 

21.21 – После паузе од пет минута, настављен је меч. 

21.16 – Утакмица у Пиреју је прекинута, изгледа као да је убачен сузавац на терен, близу клупе Црвене звезде. 

21.13 – Средина треће четвртине, Олимпијакос води 56:45.

Не успева Звезда да смањи заостатак ривала, али ни Олимпијакос не успева да се "одлепи" резултатски. Бјелица даје допринос, Рочести наставља где је стао (16 поена), на другој страни Милутинов најбољи са 11 поена. 

21.01 – Настављен је меч у Пиреју. 

20.46 – Полувреме, Олимпијакос води против Звезде са 47:37.

Звезда покушава тројкама да се држи у игри (7/17), али је дозволила противнику велики број поена. Рочести је на 13 поена, Антић има девет, Јовановић седам. На другој страни, Милутинов и Стрелниекс постигли су по седам, Принтезис и Роберт имају по шест. 

20.34 – Средина игре у другој четвртини, Звезда је ухватила прикључак и губи 30:27.

Рочести је фантастичан, већ је стигао до 13 поена (три тројке), док београдски црвено-бели играју знатно боље у одбрани него што су то чинили у првој деоници. 

20.23 – После десет минута игре Олимпијакос води против Звезде са 22:13.

Звезда "живи" од шута за три поена (3/9), Олимпијакос је доминантан у шуту за два (8/12). Милутинов је на седам поена, Принтезис и Стрелниекс на по пет. Антић је постигао шест (две тројке), Рочести најефикаснији са осам.

20.11 – Бољи почетак меча за домаћу екипу, Олимпијакос на средини прве деонице води са 17:7.

Милутинов је одлично почео меч са седам поена, Принтезис је постигао четири. У тиму Звезде Антић је постигао три поена (тројка). 

20.02 – Почео је дуел у Пиреју. Стартна петорка Звезде: Рочести, Дангубић, Фелдин, Бјелица и Лесор. За Олимпијакос меч почињу: Стрелниекс, Робертс, Папаниколау, Принтезис и Милутинов.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво