Серија Бостона живи, пао и шампион...Харден бројао до 48

Кошаркаши Бостон селтикса на свом паркету савладали су екипу Голден Стејт вориорса са 92:88 и тако забележили своју 14. узаступну победу у НБА лиги. Хјустон је у другом мечу био бољи од Финикса са 142:116.

Бостон је поново одушевио љубитеље НБА лиге славивши у "Ти-Ди Гардену" против актуелних шампионима са 92:88, што је 14. узастопна победа "Келта" ове сезоне. 

Најефикаснији у редовима домаћина били су Џејлен Браун са 22 и Ал Хорфорд са 18 постигнутих поена, Кајри Ирвинг је додао 16. 

Код "Ратника" најрасположенији био је Кевин Дурент са 24 поена, док је други најбољи стрелац био Клеј Томпсон са 13.  Дрејмонд Грин додао је 11, а Стеф Кари само девет поена.

Није изгледало да ће Селтикси славити, у првој деоници су убацили само 18 поена, примивши 28, а у заостатку, углавном двоцифреном, били су до средине треће четвртине. Ипак, чврстом одбраном успели су да потпуно успоре најбољи напад лиге, сустигну дефицит и на крају заслужено тријумфују. 

Низ Бостона од 14. узастопних победа други је најбољи у историји клуба. Рекорд најтрофејније франшизе у историји лиге износи 19. победа  али начин на који су овогодишњи Селтикси дошли до победа, узимајући у обзир кадровске проблеме, као и противнике које су савладали, заиста је фасцинантан и вредан сваке похвале. 

Након почетна два пораза, Бостон је заиграо веома добро и везао 14 победа што их чини екипом са најбољим скором у лиги и лидерима Источне конференције. 

Голден стејт, са друге стране, налази се на другом месту Запада са учинком од 11 победа и четири пораза. 

У другом мечу Хјустон је у гостима савладао Финикс са 142:116.

У дуелу у ком је виђено 258 поена, Хјустон је у два наврата постизао 45 поена у четвртини, док је Финикс једном постигао 42. 

Најефикаснији у редовима тима из Тексаса био Џејмс Харден са 48 постигнутих поена, а помоћ је имао у Андерсону који је забележио 24 и Аризи, Капели и повратнику Крису Полу који су додали по 11 поена. 

Код Санса 23 поена постигао је Денијелс, Монро је забележио 20, док је Букер имао 18 поена. 

Хјустон је лидер Западне конференције са скором од 12 победа и четири пораза, док Финикс заузима 13. позицију исте конференције са пет уписаних победа у 15 одиграних мечева.  

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво