Макаби славио у Москви, Пао у Истанбулу, Басконија у Каунасу, убељиви Реал

Кошаркаши Макабија побринули су се за изненађење, савладали су Химки у Москви резултатом 77:69 у осмом колу Евролиге. Панатенаикос је славио против Ефеса у Истанбулу 82:81. Још један успех гостију – Басконија је у Каунасу савладала Жалгирис са 97:77. Реал убедљив против Уникахе, 89:57.

Макаби је остварио победу у Москви против Химкија - 77:69 (28:19, 14:20, 20:16, 15:14). Овом тријумфом тима из Тел Авива обе екипе изједначиле су се на трећем месту уз скор од по пет победа и три пораза.

Макаби је до победе предводио Џексон са 19 поена, њега је пратио Мичел Рол са 14, док су по десет поена постигли Џон Болден и Норис Кол. У пораженом тиму Алексеј Швед је постигао 21 поен, одличан је био и Томас Робинсон са дабл-дабл учинком од 17 поена и 13 скокова, а Џејмс Андерсон је додао 13.

Панатенаикос је стигао до важне победе у Истанбулу, савладан је Анадолу Ефес са 82:81 (28:21, 20:23, 14:16, 20:21). Тим из Атине је дошао до скора пет победа и три пораза, док је Ефес на скору од две победе и шест пораза.

Пао је до тријумфа водио вечерас фантастични Ник Калатасе, који је остварио учинак од 29 поена, девет скокова и десет асистенција, дакле фалио му је један скок за трипл-дабл. У победничком тиму Крис Синглтон и Џејмс Гист су постигли по 11 поена.

У пораженом тиму Владимир Штимац је пружио још једну одличну партију, али то није било довољно за победу. Штимац је забележио 15 поена уз четири скока. Најефикаснији у тиму Ефеса био је Брок Мотум са 21 поеном, уз њега треба истаћи и учинак Ерика Меколима који је постигао 16 поена.

Басконија се из Литваније враћа после убедљиве победе над Жалгирисом - 97:77 (21:15,  33:17, 16:25, 27:20). Шпанци су тако забележили и трећи тријум у овој сетони, док Жалгирис после осам кола има половичан учинак четири победе и четири пораза.

Родриг Бубоа и Ротнике Шенгелија предводили су Басконију до победе са по 19 постигнутих поена, њих је пратио Јоханес Војтман који је забележио учинак од од 15 поена. Џејсон Грејнџер је додао 14 поена уз седам асистенција, Мет Џенинг 11.

У пораженом тиму Паулијус Јанукас је био најефикаснији са 20 поена, Василије Мицић је постигао 12 поена уз осам асистенција.

Реал је у Мадриду убедљиво савладао Уникаху 89:57 (19:12, 21:15, 22:11, 27:19). Реалу је ово била пета победа, а Уникаха је забележила пети пораз ове сезоне.

Домаћина је до тријиумфа предводио Лука Дончић са 13 поена, десет скокова и шест асистенција за 25 минута, колико је био на паркету. Најефикаснији у Реалу био је Џејси Керол са 17 поена, док је Руди Фернандез додао 14.

У пораженом тиму најефикаснији су били Драган Милосављевић и Алберто Диаз са по десет постигнутих поена. Наш репрезентативац је забележио још шест скокова и три асистенције. Дејан Мусли је постигао шест поена.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво