Нови рекорд Грега Поповича, нова победа незаустављивих Селтикса

Грег Попович целе сезоне игра без Каваија Ленарда и Тонија Паркера, али је ипак успео да постане тренер који је најбрже стигао до 500. победа на страни (он је то урадио у 835. утакмици на гостовањима, док је Пету Рајлију за исти скор била неопходна 41 утакмица више). Бостон Селтикси стигли до 13. победе у низу, чиме је свакако допринео и повратак Кајрија Ирвинга на терен, кога су противници још теже "читали" него до сада, пошто суперстар тима из Масачусетса игра са маском преко лица.

Ламаркус Олдриџ, иначе момак који је одстастао у Тексасу, био је најефикаснији у тријумфу Спарса над Далас Мавериксима (97:91). Он је постигао 32 поена, а уз то је имао пет скокова и четири асистенције.

Пау Гасол је додао десет скокова. Жофре Ловерњ се вратио на терен, али је успео да убележи само једну асистенцију, док је Давис Бертанс – за пет минута на паркету, што је за минут више од бившег саиграча из Партизана – био без статистичког учинка.

Бољи од осталих у тиму Даласа био је Денис Смит Џуниор са 27 поена и шест скокова, Харисон Барнс је имао 16 поена и дупло мање ухваћених лопти, а Дирк Новицки је стао на 12 поена, седам скокова и шест асистенција.

Бостон Селтикси су до своје 13 узастопне победе стигли у мечу са Бруклин Нетсима (109:102). Кајри Ирвинг је постигао 25 поена, а одличну подршку имао је у Маркусу Морису са 21 поеном (уз десет скокова), односно Џејсону Тејтуму са 19.

Бољи од осталих у екипи Бруклина био је Џо Харис са 19 поена и четири скока.

Торонто Репторси су се побринули да и трећи меч одиграног у ноћи између уторка и среде буде завршен победом гостију, пошто су у Хјустону били бољи од Рокетса резултатом 129:113.

Џејмс Харден је био најефикаснији играч вечери са 38 поена за 39 минута на паркету. Он је, уз то, имао и 11 асистенција. Тревор Ариза га је колико-толико пратио са 20 поена.

По обичају, Демар Дерозен је био најбољи у тиму из Канаде, ол-стар кошаркаш је постигао 27 поена. Још један суперстар, Кајл Лаури, поред свог имена има 19 поена, али и десет асистенција. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво