Алба и у Београду убедљива против Партизана

Koшаркаши Партизана доживели су и пети пораз у Еврокупу ове сезоне, пошто је Алба победила и у Београду, овог пута са 96:80, у мечу шестог кола другог по снази европског такмичења. Маринковић најефикаснији код црно-белих са 18, док су Батерфилд и Григонис код гостију забележили по 20 поена.

Немачки тим, који са клупе предводи легендарни Шпанац Аито, доминирао је и у београдском окршају два ривала, након што је у првом колу победио са 26 поена разлике.

Алба је од првог до последњег минута меча држала конце игре у својим рукама, диктирала темпо уз сјајан шут и за два (60 одсто), као и за три поена (44 одсто). 

Црно-бели су преко своје две узаданице, Милера и Маринковића, успели да држе какав-такав прикључак само у првој деоници, да би потом уследио раст предности гостију, који су у једном тренутку имали и 20 поена вишка.

На крају, утакмица је завршена победом гостујуће екипе – 80:96.

Нејефикаснији у код "албатроса" били су Батерфилд и Григонис са по 20 поена, Клифорд и Сикма су додали по 14, а Пејтон Сива 13.

Српски кошаркаш Стефан Пено имао је учинак од седам поена и четири скока.

У редовима прилично уморних црно-белих истакли су се Вања Маринковић са 18, Патрик Милер са 16 и Новица Величковић са десет поена.

Наредни меч (7. коло) Партизан игра против Лијетувос Ритаса у Вилњусу 5. децембра.

Ток меча: 

21.45 – Крај утакмице, Алба је и у Београду убедљиво савладала Партизан – 80:96. Мирном, стрпљивом и сигурном игром у последњих десет минута гости приводе меч крају, за пету победу у такмичењу.

21.22 – Трећа четвртина донела је и највећу предност за Албу од 20 поена, на коју је Партизан одговорио серијом 11-0 у финишу деонице помогнут публиком и реагујући на неке судијске одлуке. Ипак, гости су одбили тај налет и вратили се на "просек" од 15 поена вишка – 58:73

21.00 – Настављен је меч... 

20.45 – Полувреме у Београду пред око 3.500 људи, Алба има великих 14 поена предности – 40:54. Гости из Берлина су одлично шутирали (68 одсто за два, 50 одсто за три поена), и серијом од 9-0 дошли до највеће предности на истеку првог дела. Партизан после солидног почетка има много проблема, пре свега у одбрани, али и у селекцији шута, где је најрасположенији Маринковић, стрелац 12 поена. На другој страни, Григонис са 15 и Клифорд са 12 задају много потешкоћа домаћем саставу.

20.20 – После прве четвртине гости имају два поена предности – 19:21. Равноправна борба за сада, са пуно трчања и игре у транзицији. Вања Маринковић је већ убацио две "тројке", укупно осам поена, док је на другој страни расположен Лук Сикма са шест. 

20.00 – Почела је утакмица. Петорка Партизана: Гос, Маринковић, Гавриловић, Андрић и Семјуелс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се