Штимац срушио Барсу, Макаби бољи од Реала

Владимир Штимац са 22 поена и 8 скокова предводио је Ефес до победе у Барселони 89:85. ЦСКА је у Москви убедљиво савладао Валенсију 94:67, док је у Тел Авиву Макаби савладао Реал 90:83 и нанео му други пораз. Жалгирис убедљиво славио у Милану 94:62.

Кошаркаши Анадолу Ефеса савладали су Барселону на гостовању у шестом колу Евролиге резултатом 89:85 уз ново сјајно издање Владимира Штимца.

Српски центар био је најефикаснији најефикаснији у свом тиму са 22 поена, уз шут 9/10 за два, 4/7 са линије бацања, осам скокова, две украдене лопте.

Штимца су подржали Рики Лидо и Ерик Мекалум са по 21 поеном. У тиму Барселоне најефикаснији је био Кевин Серафан са 19, док су Виктор Клавер и Томас Ертел постигли по 12 поена.

Московљани су забележили и пету победу и задржали челну позицију Евролиге са скором 5/1. 

ЦСКА је до победе Валенсијом предводио Нандо Де Коло са 23 поена, њега су пратили Кори Хигинс са 16. Допринос победи дали су и Воронцевич, Курбанов, Кулагин Хантер и Хајнс са по осам поена. У пораженом тиму Пајс је био најефикаснији са 12 поена, Дубљевић и Сан Еметерио су додали по 11.

Кошаркаши Валенсије имали су снаге за једно полувреме, када су резултат држали у егалу - 43:38. Уследила је сјајна трећа четвртина за домаћине који добијају са 14 поена разлике, да би у последњој четвртини само повећали предност.

У наредном колу ЦСКА гостује Црвеној звезди, док Валенсија дочекује Милано.

Макаби је у Тел Авиву успео да савлада Реал из Мадрида и нанесе му други везани пораз. Домаћин је забележио четврту победу уз два пораза, а исти скор има и тим из Мадрида.

У тиму Макабија најефикаснији је био Томас са 21 поеном, Рол је додао 16, Тајус 14, двоцифрен је био и Џексон са 13. У поразеном тиму најбољи је био Дончић са 19 поена, пратио га је Рендолф са 13, док су Рејес и Кампацо постигли по 12.

Изузетно неизвестан меч решен је у последњој четвртини, тачније у последња два минута у која се ушло при вођству домаћина од 83:81. Можда и кљућан моменат био је промашај Дончића за три, а већ следећем нападу Тајус је постигао тројку, уследила су још два поена Џексона, који пеоставио коначан резултат на 30 секунди до краја меча.

Кошаркаши литванског Жалгириса убедљиво су победили Армани у Милану резултатом 94:62 

Најефикаснији у победи екипе Шарунаса Јасикевичијиса је био Паулиус Јанкунас са 13 поена, по 12 поена су убацили Кевин Пангос и Брендон Дејвис. Српски плејмејкер Василије Мицић постигао је три поена уз седам асистенција и пет скокова.

Код Арманија једини са двоцифреним учинком су били Ендру Гаудлок са 13 поена и Џордан Тиодор који је имао 11 поена. Владимир Мицов уписао је седам поена, скок и две асистенције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво