Алимпијевић: Шанса за нова искуства

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић сматра да је гостовање Уникахи у Малаги, без повређеног Пера Антића, прилика за стицање новог искуства.

Утакмица шестог кола Евролиге између Уникахе и Црвене звезде игра се у петак од 20.45. 

"Растемо из утакмице у утакмицу, нормално је да у овом периоду имамо одређене осцилације. На нама је да из сваког меча Евролиге извучемо поуку, да то за нас буде једна корисна школа и да те осцилације сводимо на минимум, односно да их избацујемо колико је то могуће", рекао је Алимпијевић за клупски сајт.

Други меч у низу у Евролиги због повреде листа пропустиће искусни Перо Антић, како би наставио терапије у Београду које је на кратко прекинуо због дуела са Партизаном у понедељак.

Алимпијевић је нагласио да његови изабраници не могу за себе да кажу да су фаворити ни у једном мечу Евролиге, иако су велика очекивања.

"Чини ми се да су се очекивања променила после скора 2-2, а волео бих да имамо добро разумевање, јер Звезда је на почетку новог циклуса, са измењеним саставом, у свакој утакмици иде на победу, али за тако нешто је потребно да се много ствари деси како треба на самом терену. Уз квалитет који имамо, биће потребно много више енергије у неким другим сегментима, против Уникахе која има импозантан ростер и полако стиже до праве форме. Верујем да је мали пад који су имали у Евролиги потпуно нормалан за све екипе".

Кошаркаш "црвено-белих" Немања Дангубић очекује тешко гостовање и додао да је циљ да се заустави бивши кошаркаш Звезде Немања Недовић.

"Уникаха је у нову сезону Евролиге кренула великом победом, а онда је имала мали пад. Сигурно желе на свом терену докажу да су подигли форму. Ми хоћемо да одиграмо квалитетну утакмицу, тражићемо шансу да дођемо до бодова. Уникаха је екипа која игра у јаком темпу и то морамо да спречимо, тај висок ритам који диктирају, транзицију са добрим спољним играчима, на првом месту ту мислим на Немању Недовића, који у нападу и поентерски игра јако добро".

Млади центар Никола Јовановић баш је Недовића и Мекалума означио као кључне играче шпанског тима.

"Тамо је доста наших играча, попуњени су на свим позицијама и сигурно да је ова утакмица велики изазов за нас, јер желимо да одиграмо добро у Шпанији", закључио је Јовановић.

Плаза: Звезда има добар тим, али ми желимо плеј-оф 

Тренер Уникахе Ђоан Плаза похвалио је Црвену звезду, посебно истакавши форму Милка Бјелице, али додао и да екипа из Малаге намерава да оствари два узастопна тријумфа на свом терену против првака Србије и Жалгириса.

"Бјелица је добар шутер, а и под кошем је одличан. Поред њега ту су још Американци Рочести и Фелдин, преузимају велику одговорност. Црвена звезда има добар тим, помало атипичан, који игра агресивно", рекао је Плаза на конференцији за медије у Малаги.

Плаза је задовољан што Уникаха после пет кола има скор 2-3, исти као Црвена звезда.

"Налазимо се на позицији на којој смо желели да будемо, знали смо да ове сезоне имамо додатан напор, биће теже и компликованије у Евролиги. Циљ нам је да до меча са Реалом имамо позитиван скор 4-3, са два тријумфа у низу. То би била добра ствар".

Према његовим речима, Уникахине амбиције су да се пласира у плеј-оф Евролиге.

"Не смемо да губимо утакмице у нашој хали. План је да имамо више од 50 одсто победа, што би нам донело четвртфинале Евролиге", закључио је Плаза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво