Обрадовић: Партизан све бољи

Тренер кошаркаша Локомотиве Саша Обрадовић, после победе против Партизана у Еврокупу, рекао је да његова екипа није ушла у утакмицу како је замислио и изнео низ похвала на рачун црно-белих.

"Ушли смо меко у утакмицу. Не можеш овако да уђеш у меч са Партизаном пред фанатичцим навијачима, одмах после дербија. Јаки су на бековским позицијама. Семјуелс је прорадио, што претходно није био случај. Ипак на крају заслужена победа", изјавио је Обрадовић на конференцији за медије.

Тренер клуба из Краснодара нагласио је да ће форма црно-белих бити у успону.

"Очекујем их још јаче у наредној фази. Било је важно да победимо због друге фазе. Није лако играти у Еврокупу. Сваки пут путујемо 10-15 сати. Почетак нам је правио проблем, али у наставку смо дошли на своје".

Српски стручњак истакао је да тим који има на располагању није онакав какав је желео.

"Од 10-15 играча које сам хтео да потпишем ове године нисам успео ниједног. Помаже нам Кулагин, играч који има одређен ниво знања. Увек сам имао амбиције и нисам бежао од притиска. Трудим се да побољшам игру тима. Не бих се бавио како ћемо стичи до Евролиге. Далеко је то, не бих ишао превише у будућност. Химки и ЦСКА су главни фаворити. Ми, Уникс и Зенит вребамо из сенке. Треба видети како ћемо одиграти у наставку", казао је Обрадовић.

О боравку у Русији имао је рећи задовољства.

"Лепо ми је у Русији. Мало ми теже падају путовања, али то је саставни део професије. О нашој кошарци се суди према Партизана и Звезду". казао је он.

О најефикаснијем играчу Регленду Обрадовић је истакао да има врлине и мане.

"Колико је добар у нападу, толико је лош у одбрани. Одбрана на бековима није била добра. Нападачки је заслужио овај ниво, али мора да игра у оба смера. Ипак долази из мањег тима, треба да се навикне", каже Обрадовић.

О инциденту на утакмици када је погођен у главу Обрадовић је био кратак:

"Није ме заболело".

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 09. нов 2017, 10:58)
anonymous [нерегистровани]

Svaka čast Saša!

Trebao bi bar malo da se na tebe ugleda onaj naš Obradović Željko jer se dobro sećam njegove konferecije posle utakmice sa Zvezdom. Njega je zabolelo skandiranje a tebe nije ni skandiranje ni upaljač koji si dobio u glavu. Šta bi onda bilo sa Željkom da je jos dobio upaljač u glavu, samo se pitam? Preveliki je ego kod njega u pitanju i to mi se ne svidja a pogotovu je izgoreo kod mene kada je zadnji put kao selektor izašao u javnost i onako pljuvao po igracim reprezentacije koju je sam birao! To je ispod svakog nivoa