Нови пораз Партизана у Еврокупу

Партизан – Локомотива 83:93 (24:21, 15:20, 18:22, 26:30). Кошаркаши Партизана забележили су и четврти пораз у Групи Ц Еврокупа. У наредном, шестом, колу црно-бели дочекују Албу из Берлина.

Црно-бели нису успели да остваре другу победу у Еврокупу. Локомотива је успела да сломи отпор Партизана у другом полуврену. У финишу сусрета домаћин је успео да приђе на четири поена. Ипак, црно-бели нису имали снаге за преокрет.

Пред око 3.300 навијача у дворани "Александар Николић", најефикаснији код црно-белих био је Најџел Вилијамс-Гос са 18 поена, док су Патрик Милер и Самардо Семјуелс постигли по 17.
Руски тим предводио је Џо Ренгланд са 23 поена, Дмитри Кулагин је постигао 17, док је Тревор Лејси убацио 13 поена.

Против једног од фаворита за освајање Еврокупа Партизан је одиграо једну од бољих утакмица у сезони, али је у последњој четвртини низом грешака омогућио противнику да забележи убедљиву победу.

Тренер црно-белих Мирослав Николић није могао да рачуна на повређене Новицу Величковића и Марка Чакаревића, што је био велики хеникеп, јер би са њима у ротацији Партизан вероватно претио до краја сусрета.

Крајем треће и почетком последње четвртине Партизан је попустио у одбрани и Локомотива је први пут стекла двоцифрену предност, али су црно-бели успелио да се врате и да смање заостатак на четири поена (78:74).

У тим тренуцима, када се утакмица ломила, играчи Партизана су почели да праве велике грешке у нападу. Готово сви су покушавали да сами завршавају акције, што је Локомитива лако заустављала, а потом лаким поенима кажњавала грешке.

Серијом од 11:3, током које су убацили три тројке, гости су поново дошли до двоцифрене предности и Партизан више није имао ни времена ни снаге да се још једном врати.

Кошаркашима црно-белих ипак се не може много тога замерити. Борили су се до краја, остварили предност у скоку (37-35), при чему су у нападу ухватили чак 15 лопти, али то нису успели на прави начин да материјализују.

Утакмицу је обележио и мањи инцидент када је тренер гостију Саша Обрадовић у финишу првог полувремена погођен упаљачем у главу, али на срећу без озбиљних последица. Готово је извесно је да ће Партизан бити кажњен због таквог понашања навијача.

У наредном колу Партизан ће 14. новембра угостити Албу. 

Пето коло Група Ц, резултати:

Партизан - Локомотива 83:93
Билбао - Алба 86:94
Лијетувос Ритас - Лимож 92:76

Табела:
Локомотива 5/0
Алба 4/1
Лијетувос Ритас 2/3
Лимож 2/3
Билбао 1/4
Партизан 1/4

Парови 6. кола: 
Партизан - Алба (уторак, 14. новембар)
Локомотива - Лимож (15. новембра)
Билбао - Лијетувос Ритас (15. новембра)

Ток меча:

21.51 - Крај меча. Партизан - Локомотива 83: 93. Локомотива је успела да повећа предност на девет разлике - 68:59. Противник је натавио да решета кош црно-белих, а предност је константно расла, да би у једном тренутку износила 12 поена - 76:64. Партизан успева да приђе на седам поена заостатка. У последњих пет минута меча ушло се при вођству Локомотиве од 76:71. У самом финишу црно-бели су пришли на четири поена, међутим играчи Локомотиве су успели да одбију овај напад и реше меч у своју корист.

21.24 - Крај треће четвртине, Партизан - Локомотива 57:63. Серијом 6:0 на старту треће четвртине Партизан је поново повео, 45:41. До краја период екипе смењивале у вођству. У финишу четвртине Локомотива је стекла предност од седам поена, а на одмор се отишло при вођству гостију од шест разлике.

21.04 - Почела је трећа четвртина.

20.50 - Полувреме, Партизан - Локомотива 39:41. Домаћин је одржавао предност до два и по минута пред крај, када је Локомотива преокренула резултат и на одмор отишла са два поена предности. 

20.26 - Крај прве четвртине, Партизан - Локомотива 24:21. Црно-бели боље отворили меч. Предност је стално расла да би у једном моменту била максималних девет - 21:12. У финишу периода гости су успели да смање разлику.   

20.00 - Почео је меч у дворани "Александар Николић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво