Вече живота Николе Јокића, двораном се орило "МВП, МВП"!

Феноменална – а ово је вероватно еуфемизам – партија Николе Јокића у највећој мери допринела је тријумфу Денвер нагетса против Бруклин нетса. Сакраменто кингси стигли до друге победе у сезони, и то над, барем номинално, моћном екипом Оклахома Сити тандера.

Никола Јокић обележио је вече, не само у Колораду, него и у читавим кошаркашким Сједињеним Државама, од источне до западне обале, у свакој од четири временске зоне колико ова земља обухвата.

Српски кошаркаш убацио је 41 поен и имао је 12 скокова за 31 минут на паркету. Додајте томе и пет асистенција (pun not intended, рекли би у Америци), као и по два скока и украдене лопте и добићете заиста вече из снова за Јокића.

Погодио је четири тројке (уз 44 одсто успешности), док му је укупни шут из игре био импресивних 64 одсто.

Када је тренер Мајкл Малоун извео Јокића из игре на крају сусрета, српски кошаркаш је паркет напустио уз овације публике (као и свих саиграча) у Пепси центру, а недуго потом су се чули и повици "МВП, МВП!". Да, толико је добар био млади Сомборац на овом мечу... 

Јокића је колико-толико пратио Пол Милсап са 17 поена, у коначној победи Денвера од 112:104.

Најбољи у пораженом тиму био је Тајлер Зелер са 21 поеном.

Oво је седми неуспех Бруклина у сезони, док је Денвер забележио шесту победу.

Богдан Богдановић је за 21 минут на паркету у тријумфу Сакраменто кингса над Оклахома Ситијем (94:86) постигао седам поена, а притом је имао и четири скока. Зек Рендолф је постигао 18 поена, а сваки од њих у другом полувремену. Најефикаснији је пак био Зак Хилд, са 21 поеном.

"Велика тројка" са Средњег запада није била превише инспиративна, у чему вероватно и треба тражити узроке шестог пораза тима који је, вероватно, пројектован да буде један од кандидата за титулу ове сезоне.

Пол Џорџ је стао на 12 поена, Кармело Ентони је имао четири више, док је Расел Вестбрук имао 20 поена и 12 скокова, али уз шут из игре од 33 одсто.

У осталим мечевима постигнути су следећи резултати:

Кливленд кавалирс – Милвоки бакс 124:119

Индијана пејсерс – Њу Орлеанс пеликанс 112:117

Вашингтон визардс – Далас маверикс 99:113

Њујорк никс – Шарлот хорнетс 118:113

Торонто репторс – Чикаго булс 119:114

Сан Антонио спарс – Лос Анђелес клиперс 120:107

Јута џез – Филаделфија севентисиксерс 97:104

Портланд трејлблејзерс – Мемфис гризлис 97:98 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво