Алимпијевић: У дербиjу одлучују мали детаљи и мале ствари

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић уочи првог дербија у сезони против Партизана изјавио је да је то увек специфична утакмица и додао је екипа коначно комплетна.

"Утакмице Црвене звезде и Партизана су специфичне саме по себи, јер у таквим утакмицама престаје да буде важно ко има какав ростер и у каквој је форми, већ одлучују мали детаљи и мале ствари. Екипа Партизана са појачањима која је довела, очигледно да је променила и своје амбиције, али и игру на паркету. Оно што је добро за Црвену звезду да пред дерби можемо да кажемо да смо коначно комплетни и то први пут од почетка ове сезоне", рекао је Алимпијевић за клупски сајт.

Најискуснији играч Црвене звезде Перо Антић после 10 година поново ће заиграти у дербију.

"Од дербија не очекујем ништа осим велике борбе и да моји саиграчи дају максимум. У оваквој утакмици не одлучују ни тренутна форма, ни скаутинг, ни припрема, већ жеља за победом и срце. Играо сам од последњег дербија пре него што сам отишао први пут из Звезде, много великих утакмица и за трофеје, много је искуства сада ту, понављам утакмица, у којој мораш да имаш већу жељу од противника да је добијеш" рекао је Антић.

Утакмица 9. кола АБА лиге између Партизана и Црвене звезде игра се у понедељак од 21 сат у дворани Александар Николић.

број коментара 0 пошаљи коментар